Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Dračí srdce má pro mne prapodivné kouzlo. Jako malý jsem vyrůstal na fantasy literatuře a filmech. V rámci jistého studování fantastiky mě nejvíce uchvátil právě tento film. Mohl za to sympatický a skvěle napsaný charakter draka, či hlavní protagonista a záporák. Je mi pak k pláči, když pomyslím na to, jak můj oblíbený film zprasili v dalších pokračováních, které nemají s původním filmem ani nic společného. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý rozprávkový príbeh na sobotné popoludnie pri kávičke a vianočnýh koláčikoch. Background v podaní Slovenskej prírody a Spišského hradu, kedy som objavoval miesta, ktoré som pretrajdal s batohom na chrbte milo poteší. Chválim aj prijemný Edelmanov soundtrack. Jeden z filmov, na ktorý mám slabosť. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl vlastního draka a k tomu bez alkoholového přičinění.. Cohenův nejspíše životní počin, taková il buono, il brutto, il drago fantasy a tím myslím i tu fintu na vesničany ala Blonďák a Tuco. Dojemná, vtipná, zajímavě obsazená, bez nabubřelých digitálních efektů a pubescentního sorcerera s 1,5 dioptriemi. A to přece není zas tak málo.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tuhle pohádku zbožňoval, nejen proto, že Draca dabuje Sean Connery (to jsem si užil jen jedinkrát v kině), ale hlavně proto, že kromě nezbytného příběhu plného soubojů a drakobijectví se zde najdou neskutečná kvanta legrace (obzvlášť při prvním setkání hlavních hrdinů;)), ale i smutné chvilky. A to vše doplňuje hezká hudba (o které jsem se v trochu dospělejším věku domákl, že ji složil nějaký Edelman). Jsou sice i lepší fantasy pohádky, ale tahle je solidní a neselhává. A navíc je tu Harrypotterovský Lupinus David Thewlis za urputně nechutného hajzla;) Nemám důvod jít níž než na osmdesátku. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Totální srdcovka! Na tomhle filmu jsem vyrůstal a miloval ho. Ačkoliv je to béčková fantasy, tak skvostně vyvedeného draka, který má navíc obrovské charisma, jinde opravdu nenajdete. Navíc kdo si jako já potrpí na lehkou fantasy nezatíženou o tunu kýčovitých kouzel s uvěřitelným a částečně reálným světem, musí si hrozně chrochtat. Lepší dračí film neznám. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)
  • Vo filmových i nefilmových kruhoch koluje legenda, že keď sa Steven Spielberg vracal z nakrúcania filmu Schindlerov zoznam (1993) v Poľsku cez Strečno, hrad ho zaujal a podal následne tak informáciu o tejto lokalite pracovnému zázemiu Dračieho srdca. (funesfilm)
  • Počiatočná scéna sa natáčala na Bátoryčkou preslávenom hrade Čachtice, o ktorom počul i Jules Verne, a vzal si ho ako podklad pre svoju knihu "Tajomný hrad v Karpatoch" (tiež sfilmovaný). Ďalšie scény sú natáčané na hrade Strečno, Spišskom hrade (neskôr jeho hradby poslúžili pri natáčaní filmu Posledná légia, 2007) a nesmiem opomenúť nádherný skvost Slovenského raja Tomašovský výhľad. (andykovac)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama