Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Stewart jako Destry, starostův zástupce s vybranými způsoby, jež nemá rád zbraně, je povolán do zkorumpovaného pohraničního města Bottleneck, aby tam nastolil pořádek. Zprvu se mu do tohoto těžkého úkolu moc nechce, ale změní názor, když potká okouzlující Frenchy (Marlene Dietrich), majitelku baru, která tu zpívá legendární hity jako The Boy sin The back Room, a do níž se Destry bezhlavě zamiluje. Díky mnoha nezapomenutelným hereckým výkonům a vtipným dialogům představuje tento western opravdovou lahůdku pro milovníky tohoto žánru a pokládá vysoko laťku pro nadcházející westernové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

James Stewart opět předhazuje ten svůj "ksicht", kvůli němuž byste mu ani vlásek na hlavě nezkřivili. Skvěle mu sekunduje (nebo spíše on sekunduje jí) vynikající M. Dietrichová. Co se mi líbilo, tak to byl opravdu přelidněný saloon, ve kterém se scházeli muži z celého městečka jen proto, aby uviděli svou "bohyni" Merlene, přičemž ženy zůstavaly doma žárlící na své manžely:-) 8/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

No, rozhodne som čakal viacej. Scenár má komediálne pohnútky, občas vám privinie aj úsmev na tvári, ale to pasívne režijné vodotesno je skrátka dosť uťahané, ničím neprekvapí. Po zábave príde na rad akási dramatická vrstva pouličného (ne)poriadku a určitej vážnosti, kde ale Marshall zlyháva. Mohol to viac prispôsobiť muzikákovo, aby som vedel, do čoho idem. Takto vzrušia len dáke bitky a romantika oboch protagonistov. Nič svetoborné, najmä keď si uvedomím, koľko lepších Fordových westernov počastujem rovnakým hodnotením. Ale pouvažujem o štyroch, taký Robin Hood ma zaujal ešte menej. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie zaokrúhľujem hore kvôli Stewartovi, pretože tu bol skvelý ako vždy. Ale na to, že jeho postava pôsobila ako stratég, ktorý svoje teritórium vníma ako šachovnicu, vyriešilo sa to celé dosť jednoducho. A ani to moc nebolo na ňom. Aj keď hej, on zastavenie bezprávia inicioval. Taká korektná hlavná postava, no. Humor bol však fajn. Videné v rámci Season Challenge Tour (westernový týždeň). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku nás miláčik národa - James Stewart - zavedie do zapadnutého westernového mestečka, kde treba nutne urobiť poriadok a nastoliť zákon. Pôjde to však aj bez zbraní a zbytočného násilia?... James Stewart vo svojej typickej polohe dobráčiska, ktorému sa prieči akékoľvek násilie, ale pozor, keď je treba a nedá sa inak, tak zbraň je jeho poslušná stará kamarátka... Jednoduchý, no zato excelentne zahraný príbeh vo výbornej oldschool atmosfére tu nezabudnuteľne doplnili jedinečný hlas a piesne Marlene Dietrich. Tá teda vedela spievať, klobúk dole. 80/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Další z povedených westernů ze starého Hollywoodu, tentokrát s komediálním nádechem. Opěvovat Stewartův výkon by bylo nošení dříví do lesa. Parádně napsaná a zahraná byla role jménem Boris Alexandrovič Stavrogin, kterému nikdo neřekne jinak, než Callahan. A nedovedete si představit, jak ho to dokáže štvát...:-) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Role Toma Destryho Jr. byla nejprve nabídnuta Garymu Cooperovi, ten však požadoval příliš mnoho peněz. (Kulmon)
  • Film byl o dvacet let později převeden do divadla. (Kulmon)
  • V roce 1945 byl Destry nastudován jako rozhlasová hra, kde si James Stewart zopakoval svou roli z filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama