Reklama

Reklama

Konečná

(studentský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Krátká hororová etuda Studia FAMU a Jaroslava Soukupa. Muže, který usnul a zůstal sám v prázdném vlaku, vzbudí až skřípění brzd na konečné. Od podivně vyhlížejícího nádražního zřízence se dozví, že přejel pět stanic a bude muset přečkat noc v čekárně, neboť nádraží je úplně osamělé, a další vlak jede až zítra... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

bloom 

všechny recenze uživatele

Působivá tajemná záležitost, v níž se potkává absurdita s hororovými prvky. Ale žádné hloupé lekačky, nýbrž pečlivě vystavená atmosféra opuštěného nádraží, v němž je hrdina v podání Zdeňka Řehoře donucený přenocovat. Napětí budované černobílou kamerou a podivnými dialogy mě zasáhlo víc než některé proslulé horory. Toto ateliérové cvičení Jaroslava Soukupa podle scénáře Alexe Koenigsmarka mě silně ohromilo a patří bez legrace patří k vrcholům režisérovy filmografie. Škoda, že tento "zombie film" (jak ho J. Soukup nazval) je možné zhlédnout pouze výjimečně. [LFŠ UH 2022] ()

topi 

všechny recenze uživatele

OMG! Takový atmosférický horor je v českých zemích opravdu ojedinělým počinem. Jaroslav Soukup svým absolventským filmem ihned zabodoval, tehdejší mocipáni mu však další činnost na pár let pozdrželi. Nevěřícně jsem zíral na plátno, co se tam odehrává. Vzpomněl jsem si hned na Kafkův Zámek nebo na Signalmana. Dokonalá práce a vynikající role pro Zdeňka Řehoře nebo Josefa Vinkláře. LFŠ UH 2022. ()

Reklama

Reklama