Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Wilkins (James Stewart) má přísného, ale milujícího otce kazatele, reverenda Ethana Wilkinse (Walter Huston), a starostlivou matku Mary Wilkins (Beulah Bond). Jason je vysoce inteligentní a společenský, ale také hrdý a tvrdohlavý. Jeho otec ho musí často bít koženým řemenem za jeho drzost, pýchu a hrubost. Když ho otec vezme na okružní jízdu, Jason se vzbouří proti špatnému jídlu a příšerným životním podmínkám a s otcem se popere. To naruší jejich vztah. Jason odchází studovat medicínu a stává se lékařem. Své rodiče stále více zanedbává, a když otec zemře, přijíždí pozdě, aby s ním naposledy promluvil. Začíná americká občanská válka a Jason odchází do války... (HTB)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Bitevní scéna filmu, která nebyla založena na žádné konkrétní bitvě, stála 50 000 amerických dolarů a její natáčení si vyžádalo 2 000 mužů. (HTB)
  • Robert McWade, který ve filmu ztvárnil doktora Lupuse Crumma, zemřel po dokončení své role. (HTB)
  • Část filmu byla natočena na ranči Agoura a u jezera Arrowhead v Kalifornii. Podle informací v tisku stavělo pro natáčení přes 700 lidí dva týdny vesnici, která byla největší postavenou lokací pro natáčení od společnosti MGM od filmu Dobrá země (1937). (HTB)
  • Název filmu Of Human Hearts vybrala společnost MGM poté, co byla v rozhlasovém pořadu studia „Good News of 1938“ vyhlášena celostátní soutěž o to, kdo vybere nejlepší název. Cenu 5 000 amerických dolarů získal Roy Harris, středoškolský student z Greenville v Jižní Karolíně. (HTB)

Reklama

Reklama