Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a zábavná záležitost. Ač je to celkem překvapující, tak chemie mezi hlavním párem (Hugh a Julian) funguje velice dobře, avšak ještě lépe funguje potřeštěná manželská dvojice v podání Joan Cusack a Toma Arnolda (pro toho to je IMHo druhý nej výkon po True Lies). Jako třešničku na dortu tu pak máme ruského gynekologa Robina Williamse a sukničkářského přítele hlavního hrdiny Jeffa Goldbluma. Chris Columbus opět dává do filmu řádné množství sentimentu, ovšem tady mi to ani trošku nevadí (no dobře, možná trochu ano ). Konflikt s dinosaurem si asi budu pamatovat do konce života, to bylo něco nezapomenutelného. Plus posledních 20 minut je skutečně neuvěřitelnou smrští velice zábavných gagů a závěrečná scéna už jen zahřeje na duši. Pro mě asi nejlepší Chrisův film (promiň Kevine :-) ). ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychová komédia, pri ktorej som sa nasmiala do popuku. A nielen to. Film upozorňuje na nenaplánované rodičovstvo a ukazuje, že sa to nemusí skončiť len potratom. Zaujímavo vykresľuje charaktery hlavných hrdinov. Všadeprítomné hlášky boli vtipné, mnohé na úrovni neboli, ale aj tie dokázali zasmiať. 75% ()

Reklama

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek by mě dokázal spolehlivě odradit od mateřství, manželství, partnerství a vůbec všeho, co třeba jenom v náznaku souvisí s rodinným životem. Někdy je zábavné, když je hlavní hrdina tak trochu za hlupáka, ale nic se nemá přehánět. Tady bylo "přes“ úplně všechno už od samého začátku. Veškerý humor byl v podstatě založený na soustavném zesměšňování a ztrapňování jednotlivých postav a jeho nesnesitelnost postupně gradovala. Nebylo nic veselého strávit víc než hodinu a půl čistého času sledováním naučených stupidních grimas všech zúčastěných. Klíčová scéna na porodním sále pak zazdila úplně všechno a spláchla do odpadu i tu 1*, kterou jsem byla ochotná filmu udělit. Hugh Grant je veskrze sympatický chlapík, ale tady mi byl neskutečně protivný až do závěrečných titulků. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další neurážející Grantovka, kde Hugh pluje cestu k sebeobjevení. Nu proč ne, když se k němu přidá nádherná Julianne Moore, bláznivý Tom Arnold, bohém Jeff Goldblum, dinosaurus či potrhlý ruský gynekolog Robin Williams. Jediný, kdo mi celou dobu vadil a nesnášel jsem ani minutu filmu s ní byla Joan Cusack, možná to bylo její rolí, ale Joan má u mě mínusový bod. Celkově vzato jsem se nakonec bavil a nebýt Joan, tak přibude i čtvrtá hvězdička. Souboje s dinosaurem a při porodu si budu pamatovat ještě hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Samuel (Hugh Grant) má náušnice, které se na párty během několika záběrů ztrácí a zase oběvují. (Terva)
  • Ve filmu si malou roli zahrály i tři děti režiséra Columbuse, a to Eleanor, která ztvárnila Baletka, Brendan, jenž ztvárnil chlapce na pláži, a Violet, která se objevila jako dítě v obchodě s hračkami. (Terva)
  • Režisér Chris Columbus si ve filmu zahrál jednoho z hostů na svatbě, který políbí nevěstu. (Terva)

Reklama

Reklama