Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to hodně "weird" komedie, s dost černým, zlomyslným humorem. Hrdina je opravdu divný, lehce asociální. A jeho bratr je taky trochu divnej. Svým způsobem je to taková poezie trapnosti...... Ale mně se to líbilo. Nejradši mám nablblého instruktora bojových umění: "Co myslíte, bude se někdo smát chlapovi, kterej má takovýdle kalhoty s americkou vlajkou? Nebude. A vo tom to je. Nějaký dobrovolník na předvedení obrany?" ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu že je u nás NAPOLEON DYNAMITE tak nedoceněný. Tohle je jedna z nejoriginálnějších komedií, kterou jsem viděl za posledních pár let. Jon Heder hraje Napoleona naprosto parádně, ve scénáři je jedna perla za druhou a nemluvím o celé paletě všemožných postaviček, strýčkem Rickem počínaje a konče "místním hezounem" a fotbalistou Donem. Na tohle se dá koukat znovu a znovu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Velmi originální úvodní titulky pomalu, ale jistě naznačují o čem že to skoro bude. CITÁT - Co dnes budeš dělat, Napoleone?........ Je to dobře uhozené až je to prostě geniální. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil do té "pomalé" dynamitovské rychlosti, ale pak už jsem se jen vezl. Škoda, že hudba a zvuky nejsou déletrvající. Jinak jsem se Napoleonsky bavil. CITÁT - Vy dva jste retardi!!!........ ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

„Vote for Pedro!“ Tak tohle je grandiózní úlet. Občas jsem si v průběhu sledování říkal, že na tenhle počin mám zřejmě příliš čisté výsledky toxikologických testů. Přesto s odstupem času musím uznat, že tohle „sociálně-existencionální drama“ z příhraničního prostředí má něco do sebe. Nejvíc top je samozřejmě taneční scéna, která je skutečně skvělá. Nejvtipnější okamžiky pak jsou samozřejmě stroj času, Kipova nápadnice, oběd na brigádě v slepičárně a nákup toho epesního obleku na ples. Asi sedm, nebo kolik vlastně, happy-endů už pak jen dokresluje atmosféru totálně absurdní komičnosti tohohle nezařaditelného pokladu. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc absurdních filmů, které jsem kdy viděl a zároveň svěží vítr do současné kinematografie. Jon Heder představuje typ nového hrdiny-outsidera. Pro roli byl vybrán geniálně a předvádí opravdu pikantní výkon. Troufám si tvrdit, že jde o kultovní film, který diváky musí bezesporu rozdělit na několik skupin. Ale pokud chápete třeba Wese Andersona, tak máte docela slušnou šanci, že se vám divný humor Napoleona Dynamita zalíbí. (PS - Souhlasím s Tronem, měl tam hrát Chuck Norris :) 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) hází grep na dodávku strýčka Rica (Jon Gries), odrazí se od čelního skla a nezanechá téměř žádnou stopu. V dalším záběru je grep na čelním skle přilepený. (moukey)
  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) mluví po telefonu s Pedrovou (Efren Ramirez) sestrou, je v odraze okna možné vidět mikrofon. (moukey)
  • Scéna z konce filmu, ve které Napoleon (Jon Heder) tančí před spolužáky, byla v začátcích serveru youtube.com mezi prvními, které se povedlo dosáhnout 1 milionu zhlédnutí, a dlouho se držela mezi nejsledovanějšími videi. Původní video však bylo smazáno kvůli porušování autorských práv. (BluT)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama