Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

tron 

všechny recenze uživatele

„Videli ste priveľa dielov Odpadlíka.“ Ďalší z Willisových vtedajších pokusov o odstránenie akcie zo svojej filmografie a (pomerne márne) zatlačenie na vážne herectvo (Stav ohrozenia, Posledný ostáva, relatívne Šakal). Poriadne mu to vyšlo snáď len v Šiestom zmysle a v 12 opiciach. V Merkúre ho bez problémov prehral 12-ročný Miko Hughes z Cintorína zvieratiek. Zápletka o skrachovanom agentovi, ktorý po vzore T-800 chráni (tentokrát autistického) chlapca vôbec nie je zlá. Naopak, je to koncept, ktorý mám ja osobne  rád (kopec nepriateľov, slabá obeť a jej veľmi schopný ochranca). Žiaľ, Merkúr zaváňa všetkými atribútmi (pod)priemernej televíznej kriminálky. Fádna, unavené réžia, zbedačené herecké výkony v čele s ústredným zloduchom v sterilnom podaní Aleca Baldwina a akcia tu takmer nie je (a to, čo tu je, nestojí za nič). Ťažko povedať, čo (asi honorár pre Brucea?) na tomto stálo 60 miliónov, každopádne celosvetová tržba 93 tomu fakt nepomohla. Kino Považan NMnV 1998 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Art je cizí !! Art je cizí !!" Vůbec ne špatná čistá žánrovka s výborným Brucem Willisem a naprosto famózním prckem Miko Hughesem v roli autisty Simona vedle poněkud rutinní režie Harolda Beckera, který však s dětmi točit umí a především si hravě tyká s napětím, doplácí především na ty tuny zbytečných a hlavně nadbytečných klišé - Mám na mysli hlavně toho traumatizovaného poldu alkáče, jehož hrál Bruce celou dekádu tak často, že snad zaslouží i policejní rentu !! - vedle jinak i samostatně velmi potenciálně nosného a originálního tématu.. Přes všechny nedostatky, v čele s tím uslzeným finále, mám tenhle kousek opravdu rád, mimo výborného soundtracku klasika Johna Barryho potěší i casting nájemných zabijáků, a tak si v jejich rolích jeden může užít xfilesového Lindseyho Gintera s Peterem Stormarem.. Takže slabší čtyři kousky.. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Art zažil stresující situaci v akci a vybouchl, díky tomu byl sesazen a dělá pro FBI jen odposlouchávání, náhle je však povolán pro nalezení malého Simona. Simon je autista, který má rád hlavolamy a jeho dětský mozek dokáže rozšifrovat kódovací šifru Mercury, která má být nejlepší ochranou na světě pro všechny agenty. Art musí Simona pochopit a myslet jako on, musí se stát jeho přítelem. Výborný thriller s kouskem citu. Miko Hughes jako autista výborný ve své roli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Autistický dítě bylo na odstřel od první do poslední minuty a Brus Vyliž tentokrát teda nic moc. Hvězdu dám snad akorát za to, že se ve filmu objevila trojice mých oblíbených herců (Peter Stormare, John Carroll Lynch a Richard Riehle). Bohužel moc prostoru ani jeden z nich nedostal. Tento film mi unikal přes 20 let a klidně jsem si ho mohl nechat unikat až do smrti. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak si listujem Brusovú filmograffiu a narazil som na Merkúr, ktorý mi podla názvu niečo hovorí, no hodnotenie mi pri nej nesvieti. Nastal čas to dobehnúť. Príbeh nieje zlý a aj keď sa o akčný film plný akcie nejedná, ma dobrý spád, moc nenudí, aj herci sú fajn, ale chcelo by to lepšieho režiséra, ktorý by vymačkal trošku viac toho thrillerovského napätia, ktoré svieti v žánre. A tiež by ma zaujímalo, kam zmizlo vo filme tých 60 miliónov s rozpočtu. 70% - 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes kvůli své roli strávil nějaký čas s autistickými dětmi ve speciální škole. Také pracoval s chicagským dětským psychologem, aby lépe pochopil, jak má stvárnit autistické dítě. (HappySmile)
  • Bruce Willis získal za roli Jeffriese Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Terva)

Reklama

Reklama