Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

tron 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ako dobre Metro funguje. Je jednoduché, jasné, priamočiare, ide od začiatku rovno na vec, ničím sa nezdržuje a hoci sa občas zastaví, tak len preto, aby nabralo dych k ešte väčším otáčkam.O žiadny extrémne komorný film však nejde, Franka Potente v atmosférickom anglickom podzemí stretne prekvapivo veľa ľudí... ktorí poslúžia ako náplň do mlynčeka na mäso. Perfektne tiesnivá výprava, výrazné vedľajšie postavičky, scénka s "gynekológom" je solídna exploatácia, Franka to zvláda ľavou zadnou (bodaj by nie, má natrénované z Lola beží o život) a v neposlednom rade sa vydaril aj ústredný pošuk, ktorý je akousi kombináciou pošukov z Pachu krvi a Pyunovho céčka Adrenalín: Predbehni smrť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V londýnském metru žije "cosi", co si libuje ve vraždění bezdomovců, řidičů a blbů, kteří v metru usnou a nechají se tam zamknout. Příběhově nic extra, ale je to právě ten zloduch, který má hlásek jako kastrovaný konipásek po rakovině hlasivek, ruce si myje i když neteče voda a anestetika používá jen tak, aby se neřeklo ... takže abych se neztratil ve dlouhý větě, tenhle hnusnej týpek dodává tomuhle filmu správný grády. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ještě při psaní komentáře váhám mezi * hvězdou a ** hvězdami. Toto bylo naprosto stupidní dílo, leželo mi to ve složce asi rok a mělo to tam zůstat ještě déle. Nechápu myšlenky autorů: Černoch se s běloškou dostanou z klece a před nimi leží vrah, který má vedle sebe něco, co připomíná kopí. A oni místo toho, aby ho propíchli, tak ho tam nechají a radši utíkají. Už jsem rozhodnut: * hvězda a to jen proto, že jsem v dobré náladě. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Plusem filmu je zajímavé prostředí, kam je příběh situován – tedy klaustrofobní prostory londýnského metra. Z tohoto plusu ale režisér a scénárista Christopher Smith nedokázal vytěžit nic navíc. Hlavního zabijáka se moc nebojíme, protože po půlhodině filmu je na plátně pořád, a tak osvědčené pravidlo hororu, že nejvíc strachu nahání to, co není příliš vidět, beer rychle za své. Kromě toho příběh nemá gradaci, je to vlastně neustálý útěk hlavní hrdinky před monstrem, který ve finále nemá ani pořádnou pointu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co by měla splňovat hrdinka hororového filmu: měla by být pohledná, vyzývavě oblečená, k jejím oblíbeným činnostem by mělo patřit prozkoumávání temných místností se slovy „haló, je tu někdo?“, pokud se jí náhodou naskytne příležitost jednou provždy zabít nebezpečného psychopata, raději by měla vzít nohy na ramena, aby mohla být ještě několik desítek minut pronásledována, rozhodně by se měla chovat iracionálně, zpravidla jako hysterka a v žádném případě by neměla přemýšlet nad tím, kde je a kam jde. Kate, hlavní hrdinka Metra všechny tyto požadavky splňuje, což není jediný aspekt činící tento film strašlivým. Nikoliv strašlivým ve smyslu „bojím se, bojím“, nýbrž ve smyslu „nudím se, nudím“. 20% Zajímavé komentáře: tron, DaViD´82, Fingon, dzej dzej, anderson ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama