Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +na svoji dobu slušné efekty, dobrá atmosféra, námět -nic mi vyloženě nevadilo, snad jen bych chtěl vidět podobný námět ze současné doby/// Dnes samozřejmě od tohoto filmu nemůžeme čekat kdovíjaký zázrak, ale viděl jsem ho prvně a nenudil mě. Nad postaršími efekty jsem mávl rukou a užíval si hlavní hrdiny a časové paradoxy. Fakt, že mě to bavilo a tvůrci to neukončili jen hezkou zatmívačkou ale opravdu si vyhráli i s tím koncem mě opravdu potěšilo./// Celkem 65%/// ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

a) nostalgie, b) otření se o "skutečnou událost", c) obsazení. Díky tomuto všemu prostě dávám víc než standard a to bez ohledu, že samotný "Filadelfský exeriemt" je tam vyobrazen jen na začátku a na konci (zbytek je jen vycpávka smyšleného fantasmagorického děje). Na film je tedy se třeba dívat hodně s nadsázkou a nostalgií :). ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

USS Eldridge, loď které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 byla převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka , kde sloužila jako Leon (D54)  Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný Experiment Philadelphia v méně známém filmu. Michael Paré jako herec druhé cenové je jedinou známou tváří v tomto pohledu na dlouhé roky zatajovanou událost, kterou si autoři trochu přikořenili. Pravděpodobně ve stylu Tajemné záře na Pacifikem vnutili trochu toho cestování časem a to jim vcelku vyšlo. Určitě zajímavější než "realita" a snaha o zajímavý nápad tu je citelná. Bohužel zpracování je i na svou dobu docela slabé a tak odepisuje film s třemi českými názvy do propadliště dějin, dke si ho najdou snad jen největší milovníci sci-fi, jakéhokoliv druhu. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Účastnit se pokusu, který připravily jiní a vy o tom moc nevíte, je vždycky riskantní. Zatajují vědci výsledky svého bádání a pouštějí je jen pro scenáristy, a přitom si jinde vesele užívají nějakých výhod, které si díky svým pracím vytvořily a jsou díky jim šťastnější než běžní smrtelníci? Tyhlety fantazie jsme si jako děti vytvářely a pak vypravovaly, ale dneska už jen málokdo u nich zůstal a dálsi je v sobě udržuje.***(1.10.2010) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)
  • Po úspechu filmov Halloween (1978) a Hmla (1980) ponúkla spoločnosť AVCO Embassay Pictures Johnovi Carpenterovi možnosť napísať scenár k tomuto filmu a režírovať ho, ale John im ukázal scenár k snímke Útek z New Yorku (1981), ktorý spoločnosť natoľko zaujal, že mu dala prednosť. (beso74)

Reklama

Reklama