Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Kass 

všechny recenze uživatele

Povedený horor J. Carpentera z období, kdy se za účelem vyděsit natěšeného diváka nepřikláněl k prvoplánové efektní podívané, ale vyžíval se v budování husté, děsivě plíživé atmosféry. Ve filmu, jenž nemá jasně vyprofilovanou hlavní postavu, se ústředním tmelícím prvkem stává v titulu snímku zmíněná mlha. Ta zde působivě předznamenává příchod tajemnou legendou opředenou kolonii malomocných, jenž baží po krvavé pomstě. Většina hororu se odehrává v noci, což je pro výsledný přízračný dojem z filmu jen dobře. Z herců zaujmou J. Leigh (slavný vřískot ve sprše - "Psycho") a její dcera J. L. Curtis (slavný vřískot v šatníku - "Halloween"), která je v roli sebevědomé Elizabeth k sežrání. I když na moji tajnou lásku - nesmělou Laurie Strode z "Halloween" přece jen zdaleka nemá :-). Srdce hororového fanouška zaplesá i nad účastí Lauriiny sexy kamarádky Annie (Nancy Kyes). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tu se z mlhy vynořily divný postavy, jejich párty kostlivý, těžko někdo zastaví... Mistr atmosferických snímků (především pak hororů), John Carpenter, představuje po Halloweenu svůj další povedený film, s mysteriózním nádechem. Není to zdlouhavé, má to spád, je tady Jamie Lee Curtis a hlavně neopakovatelné osmdesátkové kouzlo. Tento film a vůbec styl, který reprezentuje - můžu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, Carpenter jako vždy nezklamal. Ten film má absolutně dokonalou atmosféru, hudbu a kameru, moc jsem si to užil. Strašidelné to sice není ani trochu a místy je to poněkud brakové, ale nevadilo mi to. Nejblbějším momentem je asi scéna, v níž ta moderátorka hlásí do rádia názvy ulic, kterými postupuje ta mlha - je evidentní, že z toho majáku by to do takových detailů vidět nemohla, ale jinak za mě velká spokojenost ze super hororu, který navíc díky příjemné délce 90 minut rychle uteče. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. Carpenter je jeden s tých režisérov a scenáristov v jednej osobe, ktorý dokážu zaujať námetom a natočiť niečo skutočne dobré (Vec, Halloween), no nie vždy sa mu podarí úplne strhnúť (Útek z New Yorku). A to je presne aj tento prípad. Hmla ma zaujímavý námet, no prišlo mi to nezáživne natočené. Aj keď záver sa podaril. 55% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalšia hororová klasika s nízkym rozpočtom z dielne Carpenter/Debra Hill a s Jamie Lee Curtisovou v (takmer) hlavnej úlohe. Pred IOO rokmi boli malomocní zavraždení a výročie ich zbytočnej smrti sa práve blíži. Pre obyvateľov prímorského mestečka (a sympatickú majiteľku miestneho majákového rádia) nastáva ponurá noc, plná zákernej hmly, v ktorej NIEČO JE. Práve odbila polnoc a nadišiel čas pomsty. Nabrúste si háky a šup na to. Majstrovské lážo plážo, ktorému za krásnu hororovú atmosféru MUSÍM dať plné hodnotenie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Když Stevie (Adrienne Barbeau) hlásí v rádiu postup mlhy městem, zazní jména dvou ulic: Russelville a Smallhouse. Jsou to jména dvou ulic v Bowling Green v Kentucky, kde vyrůstal John Carpenter. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama