Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legendární béčko, které je o třídu lepší než o rok starší Krvavý sport. Souboje jsou konečně hutné a kvalitně nasnímané a Van Damme se mnohem více snaží tvářit jako že to není jenom "jako" a tak se občas stane, že se mu povede i nějaká ta obličejová mimika. Kopance jsou jinak samozřejme v pořádku. Záporák je sice slabší, ale atmosféra Bangkoku a některé scény jsou fantastické. Nejlepší momentka je ta, kdy Van Damme jde do šatny za thajským mistrem. Strhující, atmosférická, démonická sekvence. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Bangkoku a ďábel v lidské podobě Tong Po vynahrazují směšnou zápletku, která odstartuje tím, že v Thajsku není kickbox jen o vítězství, ale o tom, že diváci chtějí vidět krev a pokud možno i zmrzačení povýšeného bělocha. Jak už to tak bývá, jeho citlivý a otřesený bráška s vizáží Jeana-Clauda Van Damma přísahá pomstu. Kickboxer s časovým odstupem potvrdil Van Dammův úspěch s Krvavým sportem, někoho bude dnes stát zhlédnutí jasně nalajnovaného kousku hodně síly, ale pořád je to nostalgické béčko, které příjemně voní po VHS pásce!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama