Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych se neodvažoval to nějak srovnávat, technicky to ani nejde, ale JCVD si prostě natočil svého "Rockyho", jen v pouličním hávu. O ty rvačky ani tak moc nejde, je jich moc na to, aby to byly nějaké vypilované choreografie (ale i to má své kouzlo, je to prostě ulice), jsou jen vyplněním dramatické zápletky. A je to fajn, jen možná moc dlouhé (řekl bych, žeprávě tehdy to začalo, zbytečně přetažené filmy). S kulervoucí Deborah Rennard, přesně pro tohle osmdesátky miluju, pro ty krátkovlasé bohyně s ostře řezanými tvářemi aspirující na MCBP. 3.5* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době sem si vzpomněl na tenhle van Dammův film. Trochu zvednu hodnocení, a to i přes to, že těch podivností ve filmu je spousty. Ale je pravda, že takhle ty akční a bojový béčka v devadesátkách vypadaly. Samosebou to má i svoje kouzlo. Aniž bych chtěl film hanit, ale některý VanDammovi filmy se mě líbily víc. Ale dneska se mě to snad líbilo víc než kdysi. 60%. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve svých nejlepších letech,jak věkově tak i filmově. Mlátičky jsou dobré,děj mě i místy i dojal. Atila coby je soupeř tvrdý a ty hlášky. "Rosekej ho na kaši!" "Všichni vsadili na Atilu." "Vsadili špatně." Takovejch mlátiček ve svých dobách vznikaly spousta,ale tahle patří k těm lepším řekl bych mezi tu top nejlepších. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve své životní formě. V jeho případě nešlo ani tak o herecké schopnosti, ale o vypracované svaly, které rád ukazoval obnažené v tílku, ačkoliv to z dnešního pohledu působí úsměvně. Scénář asi moc velkou práci nedal a jeho kamarád Sheldon Lettich točil vždycky hodně béčkovým stylem, ale dostatečným pro prezentaci belgického bijce. Přes dobře zvládnutou choreografii soubojů se na mě z filmu nepřeneslo absolutně nic. Nejenže nemusím slabomyslné příběhy o chlapíkovi, co všechny porazí, nemám v oblibě ani kopy, a to se Van Damme zatraceně snažil, ale film mně jako celek přišel tak neuvěřitelně dementní, a přitom všem, ještě i nudný. Nemám dohromady nic, co bych z filmu vyzdvihl. A ani těch soubojů nebylo tolik, aby se to odrazilo na výsledném hodnocení. Velmi známý Van Dammeho film postrádá jakoukoliv kvalitu a neobstojí ani jako kvalitní akční béčko. Tady to zachránil jen dabing Jirky Pomeje a Van Dammeho muskulatura a obdivuhodná fyzička. 40% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lví srdce představuje skvělý nápad v podobě velmi zajímavého námětu, který ovšem dostal těžce na zadek od režisérského umu, choreografie, hudby a scénáře. Velmi špatně nasnímané bojové scény, ve kterých Van Damme zdaleka nepředvedl svoji vyjímečnost. Choreografie bez nápadu a šmrncu. Kromě otoček z výskoku, kterých zde Lion předvádí min stejně jako v krvavém sportu, se na tom opravdu nedá najít nic dalšího a zajímavého. Jak mi u Van Damma kýčovito-klišovité závěry ( Není úníku, Legionář, Náhlá smrt,..) nevadí, zde už Sheldon Lettich opravdu přestřelil. Veliká škoda, neboť pojmout to více akčně (závěrečný zápas s Attilou obvzvlášť) a přímočaře, mohlo se Lví srdce zařadit do top ten JCVD tvorby! DOPORUČENÍ: Sledujte zásadně v originálním znění. Dabing sráží hodnocení na 40%! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama