Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Karate tiger: Kopu a koušu: Neustupuj, zdrhej. Tak konečně vím nejen, co je béčko, céčko a péčko, ale nově i káčko: kopací filmy. Chtěla bych vidět toho, kdo může mít požitek ze sledování retardovaného puboše, který uctívá Bruce Lee až k nepříčetnosti a skupiny dalších mentálně solidárních vypatlanců v příběhu tak pitomém, až to bouchá dveřma. Kolik má asi takový jedinec nohou a rukou, když hlavu nepochybně žádnou? Jean-Claude van Damme jako nažehlený Rus-zaťatý-skus s matrixovskými schopnostmi je jediným důvodem, proč si tuhle volovinu pustit, ale hodně, hodně slabým. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je rozhodně dobrý režisér , ale v tomhle případě se asi chtěl zavděčit amíkům . Jako bitky mají šmrc a sou efektivní i do dnes , ale chybí tomu ta posvátná jiskra . Hlavní hrdina je od začátku do konce , prostě hadr na podlahu se kterým každý vytře . Veškerou pozornost , na sebe totiž strhává mladičký Ran Tan Vandam , se svým provazem . A ona finální bitka ? Ta je vyloženě smíchu , něco podobného nabídl Stallone Hulku Hoganovi , "Takže chvíli tě budu honit po ringu já a pak zase ty co ty na to "? , jinak řečeno McKinneho chvíli tříská do Van Damma , ten se nechá a pak zase Van Damme chvíli tluče do McKinneyho , a nakonec Van Damm na pokyn režiséra z ničeho nic padne . Nakonec se všichni radují a tleskají , víc patetické a přehnané to snad být nemohlo . PS viz Rocky vs Thunderlips https://www.youtube.com/watch?v=e1_uCeBCYtU ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. I v rámci přihlouplých karate béček neskutečná ptákovina, která klasikám žánru jako Krvavý sport nesahá ani po paty. Hlavní hrdina sice evidentně nebyl špatný bojovník, jenže tak trapný příběh, který vykrádá kde co, se jen tak nevidí. Van Damme jako šklebící se záporák s ulízanými vlasy, totálně nepodobný dvojník Bruce Lee (kterého mimochodem známe už z Game of Death), výkony herců jak ze školní besídky, k tomu nechápu, proč jsou všechny souboje zrychlené. Že by laciný pokus o efekt? Tohle je moc i na fanouška bojových filmů... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Tom Stillwell (Timothy D. Baker) nese v hospodě pivo opilému chlapovi ke kulečníku. U baru má pivo hodně pěny, při příchodu ke kulečníku však žádnou. (Armin82)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) hází přes trám boxovací mičudu a používá při tom karabinu. Po vytažení karabiny až ke stropu by však boxovací mičuda měla být na zemi, ne stále ve stejných místech. (Armin82)
  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno