Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasně pitomé, až je to dokonale zábavné. Špatně hrají úplně všichni, dialogy jsou směšné, hloupé nebo přehnaně patetické, hudba ujetá a není tu ani jeden překvapující moment. Ale je to smíchané tak neumětelsky, že se člověk každou chvíli směje. PS: Dvojník Bruce Leeho, který se mu podobá akorát kimonem, připomene zlaté časy papírových náhrobků Eda Wooda... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JASON WHAT ARE YOU DOING? THIS ISN'T BRUCE LEE'S JEET KUNE DO!! Tato naprostá klasika plná vtipných i dech beroucích scén, je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy měl to štěstí vidět. Je tu vše, od skvělé 80's doby, přes Bruce Leeho ducha, až po výbornou hudbu. Velice našlapaný film a hned první scénka ve škole karate, kdy Van Damme zlomí mistrovi nohu, který po té vykřikne jako kdyby šlápl v Chorvatsku na ježka a následně dostane ještě tři kopačky a kop z otočky na cestu směrem k zemi, vás v tom utvrdí. Co následuje pak, je skvělí příběh mladého a nadějného Jasona, který se dostane nakonec až na vrchol, kde na něj čeká buchta v žlutejch teplákách a tu prostě chtěl. Sečteno podtrženo, vidět mladého Van Damma, jak vyletí jako býk na Jasonovu rudou teplákovku, když ho nazve 'rusákem' je moment, který by měl vidět každý, kdo má rád martial arts filmy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, dialogy a přepálené herectví trhají uši. Než tenhle ambiciózní gymnasta skopne boxovací pytel, který mu přichystal sám imaginární Bruce Lee (mimochodem korejský herec Tai Chung Kim býval dablérem skutečného Bruce), dočkáme se řady milých i rozpačitých scén (zejména kvůli novému černošskému kamarádovi a také záludnému tlouštíkovi), které prostě k osmdesátým letům patřily. Dějově je to dietní jak jihoamerická telenovela, rodinka mistra karate musí kvůli pletichám zlých podnikatelů zavřít výukovou školu, odjíždí do Seattlu, kde mají začít nový život. Režisér Corey Yuen se toho nebál a předkládá velmi solidní řemeslo, které patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co vzniklo. Opakuji: v rámci žánru. Choreograficky je velmi zajímavý i dnes, samozřejmě pokud připočteme nutný kus nostalgie. Šklebící se belgický Rus Jean-Claude předvádí efektní kousky, finální souboj s Kurtem McKinneym jsem si kdysi pouštěl i několikrát za sebou, takže se těším zase někdy na viděnou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si to jako dítě, kdy jsme to sledovali u dědy na kazetě den co den. Byl to jeden z mých prvních filmů  a první krůčky Van Damma, kde vlastně souboj tady prohrál a nebyl ještě hlavní postavou filmu. V té době to bylo Karate ("dědo ! pusť nám to karate" ha-ha) jako blázen a Van Dammův xicht z tohoto snímku, mám dodnes před sebou. "JASONE, NEUSTUPUJ, NEVZDÁVEJ SE !!" Krásné vzpomínky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • V závěrečné bitce do ringu spadne židle, ale hned v dalším záběru tam není. (LION-MR.T)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) kope do pytlů s pískem, přičemž je vidět, že ten, který se vysype, je naříznutý. (Armin82)
  • V úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce, odlétne otec po poslední otočce ke stěně telocvičny. Hned v dalším záběru je však od stěny poměrně daleko. (Armin82)

Reklama

Reklama