Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hej,hej proč si furt hrajete na strašný dospěláky??? Každý z nás je vlastně velké dítě a já se strašně rád do dětských let vracím. Pomáhá mi to jednak vyrovnat se s každodenním pracovním stresem a zároveň mi to připomíná,že každý se stejně vracíme tam,odkud sme vzešli.A tohle je prostě lahůdkově promakaná prdel :-))) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kazdy sa musi nejako rozbehnut, Stallone pornom, Arnold Schwarzenegger akousi kravinou, Connery pred angazman ako Agent 007 zacinal ako robotnik...... No a Gore Verbinski, tvorca neskorsieho kultoveho kruhu, sa rozhodol zacat priemernou komediou, kde dost podstatnu cast deja tvori mys. Nie je to vyslovene spatne, to je iba par scen. ale za 56 % dajako obiede vydalo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $61,917,389Tržby Celosvetovo $122,417,389║ Režisér neskorších veľkých hitov Gore Verbinski a jeho slušný debut v ačkovej lige, pre rozbiehajúce sa štúdio DreamWorks to bol slušný Vianočný hit. V hlavných úlohách sa tu objavila dosť neznáma dvojica packalov ako Nathan Lane a Lee Evans a ide im to nadmieru dobre, príbehu dodávajú správnu zamotanosť okorenenú miestamy až čiernym humorom, na čo nás upozorní hneď začiatok filmu. V tomto filme sa najväčšoi devízou stala myš a jej šikovné "zábavné" vrtochy. /videl v kine: 65%/ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ komedií naprosto nesnáším a netuším proč. Připadala mi totálně ujetá a hloupá. Dvojice hlavních hrdinů, kteří zápasí s myší, mi přišla jako nepovedený Laurel a Hardy. Asi proto mi tam tak neseděli. Vcelku se na to ale dívat dalo. Takový průměr pro děti. Já tyhle věci ale nevyhledávám. 50% ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama