Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další z typicky amerických "rodinných" filmů, kde hlavní postavy přeorají barák, aby našli malého bastarda, který jim škodí (něco podobného, jako Culkin v Sám doma). Snímky toho typu zrovna nemusím. Děti se u toho určitě hrozně baví a smějou se každé hlášce, ale ostatním to přijde jen jako další nemožná americká dětská komedie. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která střídá silnější momenty se slabšími. Naštěstí je těch lepších momentů více. Já se velmi příjemně bavil. Jen ta řemeslná práce na grafické tvorbě dosti kulhala a na některých záběrech je to sakra vidět. Ale vzhledem k tomu z jakého roku je tento film je si myslím, že se to dá prominout. Naopak bych zmínil povedené záběry kamer, hlavně ty kde jsou vidět chodbičky myší. Mírně doporučuji. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je takovej mix mezi Tom a Jerry a Sam doma. Coz dava prostor pro paradni blaznivou komedii, ale bohuzel je to taky nejvetsi problem. Sledovat dva typky, jak se snazi vyporadat s mysi by bylo zabavny, jenze to by ta mys nesmela delat naprosto nerealny veci a hlavni dvojka nesmeli bejt super vylizany dementi. Kdyz tohle ale clovek prekousne, tak se bude skvele bavit, protoze se furt neco deje, film svizne odsejpa a vtipnejch situaci tu je spousta. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Solídna rodinná komédia počas vianočných sviatkov alebo na lenivé tiahnúce sa nedeľné dopoludnie, ktorá deti pobaví, zaujme a staršie publikum neurazí. Princíp príbehu je nám veľmi blízky, pretože oštaru s nepríjemným škodcom sme mali všetci (myši, mravce, muchy a iná háveď) a preto tých dvoch pitomcov aj chápeme aj nechápeme. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl v autobuse cestou na exkurziu na ZŠ, celkom mi to utkvelo v pamäti.Na druhý krát - včera mi už niektoré veci pripadali nezábavné s dávkou trápnosti, no aspoň, že nie fekálnosti...celkom sa ale zasmiať na to dá.. možno keby som to videl včera prvý krát, dal by som tomu 3* , ale nakoľko mi po rokoch ostal tento film v pamäti, z hľadiska objektívnosti dávam tomu za 4* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama