Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že si během hodiny a půl vytvořil vztah alespoň k jedné z postav, lže. Film produkovala nejlepší počítačová hra, která vytváří příběhy z války. Ty jsou plné akce a kulek, jenže tady se člověk první hodinu skoro žádné nedočkal. Už úvodní masakr byl trapně odbytý. Asi nezbyly prachy na kompars, ale vidět jak padá k zemi 5 chlápků, kteří mají vytvořit pocit zoufalství, není moc dobré. Musel jsem se hodně držet, abych neusl. Závěrečná půl hodinka mě sice probrala, ale sakra, vždyť člověku bylo uplně jedno, jestli tam všichni chcípnou, nebo se zachrání. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Divák je varován, že se jedná o skutečný příběh. No to berte s rezervou. Jeden zásek za všechny: Poručík je bývalý misionář v Berlíně. A jak na potvoru jeho zajatec je žák jeho berlínské komunity. Přečtou si bibli a on předá klíče od vozidla a veškeré informace Amikům. To se vážně stalo? Scénárista si z nás vyloženě dělá prdel.  Američanům se daří zcela systematicky hrdinství jejich dědů v Ardénách pošlapat a zesměšnit! Myslí si totiž, že celá Evropa je stejně pitomá jako stát Arizona. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle spíše povídání než válčení je celkem snesitelné, i když právě akční scény mohou některým divákům asi docela chybět. Ale snímek se alespoň snaží něco říct. A i když to tak úplně nevyjde, tak se na to dá dívat bez toho, abyste se nějak moc nudili. Docela se ale divím, že jsou ještě další dva filmy. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se vůbec ale vůbec nehodí takové hodnocení, film ikdyž válečný nám ukázal válku z velmi zajimavého úhlu, že všichni jsme lidé, akorát jak to bylo řečeno ve filmu máme jiné uniformy a to samé platí v životě. Velmi mě tento válečný film dostal, veliké hrdinství prokázali, aby zachránili většinu. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několikrát zaznělo, na filmu Přežili jsme Ardeny je nesmírně znát že tvůrci neměli tolik peněz kolik by si představovali. Přesto vznikl další kvalitní válečný film u kterého se žádný pořádný filmový fanoušek nemůže nudit. Film neni přecpaný žádnými akčními scénami ale to mi vůbec nevadilo, dokážu se obejít i bez toho když na to přijde. Jeden bodík ale uberu, nějaké chybičky tam přeci jenom byly např. hudba mohla být lepší, občas se tam fakt vůbec nehodila, přesto moje hodnocení je velmi kladné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)
  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)
  • Nathan (Corbin Allred) je přezdívaný jako Deacon. Deacon je odvozeno z řeckého slova „diakonos“, což znamená ministr. (Gordy34)

Reklama

Reklama