Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to vyzera, ze budeme sledovat vyjednavanie policajta Stathama vs. zlodeja Snipesa v style filmov Inside Man a podobne. Lenze po nahlom uteku Snipesa z banky nas caka este mnoho zvratov a ani k ocakavanemu stretu Snipes-Statham nakoniec nedôjde. Trochu to vynahradi slusny suboj Snipes vs.Phillippe. Len skoda, ze ja taky kratky. Prekvapivo tu ma najviac priestoru Ryan Phillippe, ktory dokazuje, ze nie je len hviezdicka teenagerskych filmov, ale je dokonale uveritelny aj ako drsny akcny hrdina. Vzhladom na rozpocet si tvorcovia nemohli dovolit vela akcnych scen, ale podla mna je ich tak akurat. Dockame sa nahanacky, prestrelky, bitiek a aj par pôsobivých vybuchov. Proste z kazdeho rosku trosku. Ich prevedenie mi pripada old schoolovo prehladne. Takze som spokojny. No a akcne sceny su vyplnene putavou vyplnou so zaujimavymi zvratmi, ktore mi perfektne sadli, takze ani na chvilu som sa nenudil. Trochu ma mrzi len to, ze Snipes dostal prilis malo priestoru. 7/10. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Chaos zdá sa nielen v názve, ale aj pri natáčaní. Neskutočne veľa chýb (napríklad mŕtvola čo ihneď vypláva, kamery v banke (!) bez záložného napájania, atď.) a herecké výkony na úrovni telenoviel (a to aj od tých zvučnejších mien v obsadení) robia z tohto filmu podpriemer, ktorý nemá veľmi čím kladným prekvapiť. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Už když jsem viděl jméno Wesley Snipes, tak jsem si říkal, že to bude převážně jen o ,,bitkách". A světe div se - nebylo. Chaos se docela povedl, ale v průběhu filmu jsem si říkal jestli tvůrci neodhalili karty moc brzo. Pak se blížil konec a nastal přijatelný zvrat v dějové linii, který mě překvapil. Nebylo to sice nic světoborného, ale aspoň, že něco. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Akční film ve kterém si to na férovku má rozdat Statham se Snipesem? No, tak to si dám líbit. Ovšem jestli jste stejně jako já u tohoto filmu zvědaví jenom na tohle, tak se hned o tento film přestaňte zajímat, protože (Pozor Spoiler!!) žádně bitky se mezi nimi nedočkáme!! Ale začneme pěkně od začátku. Celé to začíná docela slibně. Úvodní bankovní loupež je natočená svižně a stylově a člověk si začíná říkat, že to bude docela dobrá akční jízda. Jenže tak to rozhodně není. Film totiž poté přejde do spíše kriminální roviny plné klišé a nudných dialogů. První pořádná akce na nás čeká po hodině filmu a to už je veškerá stylovost dávno pryč. Už v té době je totiž jasné, že film je extrémně nudný a nemastně neslaně natočené akční scény to jenom potvrzují. No a potom už nás čeká závěr filmu, ve kterém to je jeden "šokující" zvrat nad zvratem, že se v tom i sám scénárista ztrácí (a většina lidí si to stejně domyslí již předem). Jediné co je na tomto filmu pozitivní je herecké obsazení. Charizmatický Jason Statham jako vždy se ctí uhraje sebemenší nesmyslnou větu a jenom potvrzuje, že i nadále zůstane mým akčním oblíbencem. Velkým překvapením pro mě byl Ryan Phillipe, který dost dobře zahrál čestnýho poldu, který časem přece jenom zdrsní. I když je tato postava napsána docela špatně, tak Ryan to uhrál více než dobře. Zklamáním pro mě byl ovšem Snipes, který ač měl hodně málo prostoru, mohl ze své role vymáčknout přece jenom trochu více. Vcelku jde tedy o podprůměrný film, který mohu doporučit snad jen velkým fanouškům Jasona Stathama. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy Ryan Phillippe patřil mezi velké naděje Hollywoodu. Nevím co se s tím klukem stalo, jestli mu nechodili kvalitní nabídky, nebo se rozhodl jít svou cestou, ale jeho dualita výběru scénářů (crash X chaos apod.) je obdivuhodná. Nebojí se risknout své jméno v průměrném filmu, ale také se dokáže dostat do opravdu strhujících dramat. Snad se v budoucnosti bude rozhodovat jen pro filmy jako byli Nebezpečné známosti nebo Crash. Wesley Snipes naopak svou cestu našel a jde po vyšlapaných stopách několika dalších podobných herců jako je Steven Seagal nebo van Damme. Jeho cesta do propadliště filmových dějin a pouze béčkové a televizní produkci je prakticky nevyhnutelná. Poslední z trojce je Jason Statham, který to stíhá na všechny strany, ale jedno je jisté, a to že skáče po hlavě do čehokoliv co ho zaujme. Jen čas ukáže kam jeho hvězda vystoupá. Bohužel Chaos je jeden z filmů, v kterých je hodně chyb a jeden dva zvraty v celém ději nezachrání sterilní zábavu od šedého průměru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)

Reklama

Reklama