Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Možná z toho později Bruce Willis vyrostl, ale v době natáčení HH se vyznačoval tím, že připomínal velký dítě. A za to ho spousta z nás milovala. V HH se tahle jeho charakteristika odráží dokonale. Chtěl se bavit a chtěl bavit. Za každou cenu. Výsledek odpovídá jeho plebejskému původu. Nikdy to nebyl žádný jaderný fyzik. S tím by si ale někteří lidé tolik srandy neužili. Já jsem ji v tom viděl, ale měla pro mě krapet nešťastný, příliš rozjuchaný, floutkovský nádech. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Vyloupení aukční síně - moc pěkné. Vyloupení Vatikánu - moc pěkné.Humor někdy až moc praštěný. Vše by šlo až do chvíle,kdy se objeví Mayflowerovi (kombinace trapnosti a úchylnosti se špetkou debility) a agenti MtvIA (hodně nepovedená parodie na CIA). Největším zklamáním byl pro mě James Coburn, kterého jsem měl moc rád a dost dobře jsem nepochopil, proč vzal zrovna tuhle roli. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby ste nepochádzali z takej vplyvnej rodiny, povedal by som vám, aby ste išli doprdele. Ale z úcty k vám hovorím bozajte ma vriť“ Hudson Hawk je naprataný dobrými nápadmi, pohodovými hercami (milovník kvalitnej intelektuálskej kávy Bruce Willis, jeho parťák Aiello, krásna MacDowell) a kvalitnými gaunermi (James Coburn a jeho Čokoládové tyčinky) - a pritom je to taký veľký nepodarok! Nemôže za to originálny scenárista Steven E. de Souza. A producent Silver sa postaral o patričný rozpočet. Skôr by som konečný rozpačitý výsledok hodil na neschopného režiséra, ktorý nevedel, či nakrúca komédiu alebo triler. Ale vlastne je to fuk, dobrý film z toho už nikto spätne neurobí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak určite je to film, u ktorého sa výborne odreagujete, je to svižný akčne-dobrodružný film s prvkami komédie, proste tento film sa Bruceovi Willisovi podaril, ale aj tak tomu máličko niečo chýba. Miestami sa človek v deji stráca, ale aj tak je to v pohode. Teraz možno už klasika, ale keď som sa na to nedávno znova pozrel, tak ma to, až na niekoľko drsňáckych hlášok, neupútalo. V dnešnej dobe už to asi nie je ono. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Současně s uvedením filmu byla vydána i stejnojmenná hra pro Game Boy. (Terva)
  • Snímek byl nominován na celkem 6 Zlatých malin. Odnesl si nakonec ceny pro nejhorší režii, nejhorší scénář a nejhorší kameru. (Terva)
  • Tento film se natáčel v Itálii. (reich)

Reklama

Reklama