foto

Danny Aiello

  • nar. 20.6.1933 (85 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

191 cm vysoký Danny Aiello se narodil 20.června 1933, jako nejmladší z šesti dětí, Frances a Danielu Aiellovým. Danny Aiello zahajil svoji kariéru na začátku 70.let.V roce 1973 si zahrál ve sportovním dramatu BANG THE DRUM SLOWLY a poté už dostal malou roli Tonyho Rosaty v Coppolově KMOTROVI II (1974).Tato role také nebyla extra velká,ale Dannymu zajistila další role v dalších filmech. V roce 1981 se objevil ve filmu PEVNOST APAČŮ Z BRONXU kde si zahrál rasistického policajta. V roce 1984 se znovu objevil s DeNirem v Leonově filmu TENKRÁT V AMERICE kde si zahrál policejního šéfa překvapivě....se jménem "Aiello".

Ovšem Aiello byl už naštvaný,že dostává samé záporné role a dostal kladnou roli s Cher ve filmu POD VLIVEM ÚPLŇKU (1987) a další kladnou roli ve filmu PRET-A-PORTER (1994). Dalších několik kladných rolí měl ještě ve filmech JAKUBŮV ŽEBŘÍK (1990) a ŠTĚSTÍ Z 29.ULICE (1991) a v roce 1991 si zahrál s Brucem Willisem, AndieMacDowell a Jamesem Coburnem ve filmu HUDSON HAWK, který se stal propadákem. V roce 1992 si zahrál Jacka Rubyho ve filmu RUBY a v roce 1996 ve filmu VYŠŠÍ ZÁJEM. V roce 2006 se ještě objevil ve filmu NABÍT A ZABÍT.

Ovšem Danny Aiello není jen herec, ale i zpěvák. Svůj pěvecký talent projevil již ve zmíněném HUDSON HAWKovi či JEDNOU DOKOLA (1991). Vydal několik alb včetně "I Just Wanted To Hear The Words" z roku 2004 a "Live From Atlantic City" z roku 2008.V roce 2009 vydal Aiello album "Bridges".

Mimo to má Aiello i 2 syny - Dannyho Aiella III a Ricka. Vyznává římskokatolické náboženství, nesnáší drsný jazyk ve filmech a seriálech a také kritizuje filmy a seriály které ukazují špatný pohled na Italo-Američany jako je například seriál SOPRANOVI (1999).

karlheinz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Little Italy
2017 Anyone's Son
The Neighborhood
2014 Henry & Me
Na dosah
2010 Stiffs
2009 Madonna: Celebration - The Video Collection (video kompilace)
2006 Broken Sole, A
Nabít a zabít
Poslední přání
2005 Brooklynští humři
2004 Nájemný vrah to zařídí
2003 Mail Order Bride
2001 18 Shades of Dust
Off Key
2000 Mambo Café
Prince of Central Park
Večeře po italsku
1998 A Brooklyn State of Mind
Wilbur Falls
1997 Bring Me the Head of Mavis Davis
1996 Drsný a drsnější
Měsíc nad pouští
Vyšší zájem
1995 Brothers' Destiny (TV film)
Jedna navíc
Lieberman In Love
Power of Attorney
1994 Leon
Pret-A-Porter
Save the Rabbits
1993 Dobrodružství létající okurky
Když mi odejdeš
Mladej a já
1992 Milenky
Ruby
1991 Hudson Hawk
Jednou dokola
Štěstí z 29. ulice
1990 Closer, The
He Ain't Heavy
Jakubův žebřík
Madonna: The Immaculate Collection (video kompilace)
Přepadová jednotka
1989 Crack
Jednej správně
Lednový muž
Noci v Harlemu
Vražda v Central Parku (TV film)
1988 Hustler of Money, The (TV film)
Russicum
Velitelkou v pekle (TV film)
1987 Daddy (TV film)
Muž na mušce
Pod vlivem úplňku
Sukničkář
Zlaté časy rádia
1985 Dáma v modrém (TV film)
Key Exchange
Ochránce
Purpurová růže z Káhiry
Pěna zabiják
1984 Danny Rose z Broadwaye
Deathmask
Old Enough
Tenkrát v Americe
1983 Blood Feud (TV film)
1982 Gemini (TV film)
Otázka cti (TV film)
The Unforgivable Secret (TV film)
1981 Chu Chu and the Philly Flash
Pevnost Apačů v Bronxu
1980 Family of Strangers, A (TV film)
Výzva
Ztraceni beze stop
1978 Last Tenant, The (TV film)
Lovey: A Circle of Children, Part II (TV film)
Pokrevní bratři
Prsty
1977 Hooch
1976 Na černé listině
1974 Kmotr II
1973 Bang the Drum Slowly
The Godmothers

TV seriály

2017 Difficult People (TV seriál)
Passover Bump (S03E01)
2014 Cop Show (TV seriál)
1998 The Last Don II (TV seriál)
1997 Dellaventura (TV seriál)
Poslední don (TV seriál)
1985 Dáma v modrém (TV seriál)
1980 3-2-1 Contact (TV seriál)
1977 Andros zasahuje (TV seriál)
Kmotr (TV seriál)
1955 Captain Kangaroo (TV seriál)

Dokumentární

2010 Mulberry St.
2008 Harry: A Communication Breakdown
2000 Directors: Spike Lee, The
1999 Rat Pack, The (TV seriál)
1996 Unforgotten: Twenty-Five Years After Willowbrook
1995 Sinatra: 80 Years My Way (TV film)
1989 Making 'Do the Right Thing' (TV film)

TV pořady

2003 Last Laugh (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

1986 Madonna: Papa Don't Preach (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace