Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad to není vůbec špatný a natáčení muselo být pro herce jako mít noční směnu. Ale přesvědčil jsem se, že žánry horor a komedie vůbec nejdou k sobě - a tady už vůbec ne, protože oboje složky jsou stejně dobré. Humor je tu skvělý a strach je taky budován skvěle, právě proto se tyto dvě složky přes sebe hodně bijí. A ta krásná absurdnost... Musím ocenit vynikající český dabing hlavně u Ray Wise. Je to fakt spíš komedie, než horor, vůbec jsem se nebál, za to jsem se několikrát od srdce zasmál, což se mi nestává mnohdy ani u "čistých" komedií. Jednu hvězdičku dávám za Ray Wise, jednu za krásnou Alexandru Holden a jednu za super hlášky. Konec byl taky vcelku zajímavý, ale tak nějak jsem podobný druh čekal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvej projekcii som napísal toto: malo to na konci skvelú pointu aj celkový zmysel bol pekne prevedený, no dej sa absolútne nepodaril. dobrý nápad s autom, no ženská v bielom? Niekto z vás sa jej bál? Ak som dokopy napočítal vo filme päť ľakacích scén tak je veľa. Navyše komediálna línia v tomto snímku úplne prepadla. Čiže priemer. Ďalšie premietnutie filmu u mňa mierne napravilo reputáciu, no len do mierneho nadpriemeru. Komediálna stránku tu mala úplne iný nádych a týmpádom aj horror ako celok už nebol len o tom aby som sa naľakal. 70%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ hororu nemám rád, je to taková absurditka odtržená od reality a už od počátku víme, že to nedopadne dobře, nehledě na to, že se nám tu sešly typy, kterým se moc nedá fandit. Rozuzlení po filmech jako Šestý smysl a Ti druzí zoufale neoriginální a navíc pointa není nijak šokující, spíše Lynchovsky mlžící. Tedy ne že by nebylo spousta scén zoufale předvídatelných, ale jejich smysl se pohybuje někde na úrovni školní debaty nad říkankou z čítanky, kterou učitel zahajuje otázkou "co tím chtěl básník říci." ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dead End krásne ilustruje, že najväčší filmový bubák vždy bol / je / a bude neznámo. Neznámo, ktoré ždíme mozgove závity, a ktoré sa (citlivo) zastaví na pol ceste povedať (ukázať) viac. Toto je dámi a páni kumšt, psychicky drtiť diváka jeho vlasnou predstavivosťou a ťahať za nos nepredvídateľnosťou, ktorá ač si žiada odpovede, aby fungovala ich nepotrebuje. Kto ide s hodnotenim pod štyri, tak jednoducho jednoducho nemá fantáziu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama