Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dve autá, pričom dej sa väčšinou odohráva v jednom z nich a dokopy 6 hercov stačia na plnokrvne strašidelnú jazdu. Hneď po úvodných minútach ma napadla atmosféra Dickovho románu Ubik, niečo v zmysle: čosi nie je v poriadku, nedá sa zistiť čo vlastne, nejasností nie je veľa, ale sú tajomne desivé, mimo zabehaných pravidiel, prirodzenej logiky vecí, ktorým je ale podriadená bežná rodinná jazda autom. Nemožnosť vysvetlenia privádza postavy k nečakane slovne odhaľovaným ťarchám podvedomia, úzkostlivo stráženým rodinným previneniam a z toho vyplývajúceho skratkovito "nenormálneho" správania. Príjemné zimomriavky nočného sledovania sa už dlho nedostavili v takej intenzite. Emočne pôsobivá jazda myšlienkovo ktovieako neobohatí, ale jednorazovo spoľahlivo zaujme spracovaním, vtipom a pôsobivou atmosférou postupne budovaného strachu. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Ziadnemu filmu sa nepodarilo vyvolat vo mne taky strach, ako sa to podarilo Dead end. Film ma nieco cez hodinu, no mne sa zdalo, ze sa bojim nekonecne dlho...Mozno je to prilis zbrkle, no bezprostredne po zhliadnuti filmu hodnotim Dead end ako jednoznacne najlepsi horor, ktory som mal moznost vidiet... PS.Okrem toho, ze si uzijete mega davku strachu, naucite sa aj zaruceny a odskusany:) sposob, ako priviest zenu k orgazmu...;-) ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

U hororů z posledních let mám veliký problém a to ten, že se u nich většinou moc nebojim, no co moc, spíše vůbec. Pár snímkům z posledních let se to sice povedlo (Kruh, Ti druzí), ale ani jeden z nich mě nedržel v nehybnosti po celou dobu a já se vám přiznám, že tentokrát jsem chvílemi ani nedýchal. Zatím největší filmové překvapení letošního roku, které má tu smůlu, že u nás jde pouze na video, ale ani tento fakt mu nijak neubírá na působivosti. A nejlepší na tom všem je totální nevědemost ničeho, kdy vás ani jednou nenapadne, co by se asi tak za chvíli mohlo stát a navíc ten konec, mňam. Prostě pekelná hororová (byť misty dost a dobře odlehčená) záležitost, kterou by si neměl nikdo nechat ujít. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

"Smrt přichází v bílém" je tak příšerný název, že tenhle horor určitě v půjčovně najdete pěkně v poličce. A to je pro vás fakt dobře, protože - neváhejte a jděte do něj !... Výborně vymyšlené, dusná atmosféra se skoro nedá ukrojit a s koncem, ve kterém kupodivu kolečka do sebe zapadnou, což u hororů není věcí obvyklou.... Naštěstí jsem se nedíval v noci, protože by to byl asi i můj "end" :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů jsem očekával kvalitní horor, po kterém jen tak neusnu, právě proto jsem si také film pustil pěkně večer po tmě a očekával mrazení v zádech a nepříjemný pocit, avšak pravda je taková, že ve snímku Smrt přichází v bílém není ani jeden záběr při kterém bych se nějak více bál, maximálně jsem byl trochu nervózní při "ptačím" sledováním jedoucího automobilu a ve scéně, kdy otec vstupuje se sirkou do srubu. Jinak je to ale opavdu dobrá komedie, vážně, snad nikdy jsem se tak nenasmál. Stejně jako při natáčení Záhady Blair Witch byl film z důvodu malého rozpočtu zasazen do malého úseku v tmavých lesích, i když se jeho největší část odehrává v interiéru vozidla. Bohužel narozdíl od Záhady Blair Witch čiší z tohoto filmu na několika místech amatérismus a malá znalost řemesla, naštěstí to však příliž nevadí. Docela příjemně překvapen jsem byl dobrým hudebním doprovodem, který snímek dokonale podbarvuje... Teď bych se ale rád vrátil k myšlence která se mi neustále drala do hlavy, je nebo není Smrt přichází v černém inspirována Královstvím. Záběry na pohřební vůz, při kterém se hrdinové tisknou k zadnímu sklu jsou jasnou parafrází na scénu při které se Maryina ruka objeví na zadním skle sanitky a pláč dítěte v rádiu se až nepříjemně podobá Maryinu pláči... Jak to tedy nakonec je? Jedná se o pouhou náhodu nebo inspiraci Trierovým snímkem? Svůj názor na věc psát nebudu, nechám to rozhodnutí jen na vás... Každopádně Smrt přichází v bílém stojí za to, abyste kvůli ní propátrali poličky ve své videopůjčovně, jedná se totiž o brilantně promyšlenou komedii, která potrápí vaše mozkové buňky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno