Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příběhem a pojetím hodně originální snímek, který na první pohled vypadá jako Pátý element, avšak svou kvalitou za ním silně zaostává. Chvílemi mi to přišlo až příliš zmatené, nepochopil jsem vizuální vyřešení postav a vlastně samotné vizuální efekty také zrovna nepůsobily nejlépe. Zkrátka takový monochromatický snímek laděný do modré, který mohl nabídnout mnohem více, ale prostě mě osobně zklamal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech mé nadšení z tohohle snímku poněkud vyprchalo, přesto se mi svým způsobem pořád líbí. Krásné město budoucnosti nejspíš inspirovala Metropolis, ale stejně jako u Blade Runner či Pátého elementu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem tohle futuristické město uvítal. S odstupem času se ale ukázalo, že spojení živých herců s počítačovými nebylo šťastné. To by tvůrci museli použít jinačí software... (jako minimálně u StarWars či LOTRa), jenže na to by zřejmě rozpočet filmu nestačil. Starověký Egypt je lákavé téma, což věděli již tvůrci Hvězdné brány. Ač se zdá příběh možná mírně zamotaný, nakonec je velmi jednoduchý - Horus potřebuje potomka, pro kterého si vyhlédl neobyčejnou ženu. Znalost comicsové předlohy je tentokrát velkým plus. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimave graficke riesenie (mna osobne tie prechody a kombinacia hraneho s animovanym takmer vobec nerusili) a dobra hudba sa podpisali pod podmanivu atmosferu celeho filmu. Zial najslabsim clankom celeho filmu je pribeh. Ta zmes mytologie starobylych bozstiev s cistym sci-fi je oproti komiksu velmi okresana a pravdupovediac, keby som ich necital, tak sa mi dej zda dost chaoticky a neprehladny. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

obrovská hovadina, ktorú od odpadu delia miestami zaujímavé vizuálne riešenia a nápady (aj keď ŽIADEN nie je pôvodný) ako napr. celkový vizuál "Johna" alebo "kamerové filtre" a celková atmosféra a ladenie do biela/svetlomodra. Inak ale veľmi patetické, zmätené, chaotické, nevyvážené a hlavne nesmierne neoriginálne. Piaty element s hviezdnou bránou, matrixom a ešte kadečím iným, akurát hrozne vyzerajúci digitál ako z počítačovej hry - celý ten princíp s digitálom v spojení s hranými hercami by mohol mať váhu a myšlienku - ale tuto nemal, bolo to len prázdne formálne onanovanie s nie veľmi uspokojivým vyvrcholením. a nadchýňať sa nad tým, že "stará európa" urobila niečo tak žánrové a vizuálne "lahodné"? no tak ja neviem, ale nočná a denná hliadka, maďarský kontrol a podobne . . . toto bola fakt hovadina! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat Prokletí diváků, protože ti přijdou nejvíc k úhoně. Největší chyba celého filmu jsou digitální postavy, které jsou opravdu příšerně zpracované. Lepší zpracování mají současné levné animáky pro děti, kde grafika je o mnoho lepší než tady. Sice to je z roku 2004, ale to je prostě neomlouvá. Už díky tomu se na to nedá moc dívat. Digitál to jednoduše zabil. Příběhově to stejně tak není žádná sláva. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno