Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

k212 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý, tak bych velmi výstižně nazvala tento počit. Na jedné straně oceňuji velmi zajímavé a odvážné grafické zpracování (taky vám došlo až po delší době, že v tom filmu nehrají jen herci, ale zdigitalizovaní a naschvál počítačově vymodelovaní lidé - respektive vám to došlo onou jakoby špatnou počítačovou tváří), na straně druhé je tu velmi schematický a totálně nedotažený děj - byť je prvoplánovitě celkem originální. Až po shlédnutí všech bonusů na dvd, jsem vlastně pochopila, proč jsem i já sama byla dosti rozpačitá... Neboť Enki Billal je tvůrce komixů a to se samozřejmě odrazilo na oné zvláštní málomluvné a neosvětlující poetice filmu. Mám taky pocit, že film coby adaptace komixu předehnal o rok "zbožňované" Sin City, kde jsou taktéž hrdinové přetaženi z políčka komixu do políček filmových. A nejenom tento fakt, ale i další aspekt, a to že Immortal je francouzským počinem, mě utvrzuje, že si míň než tři hvězdičky nezaslouží. Film má sám o sobě řadu chyb a vad na kráse, nicméně i přes ně mi nějakým vizuálním zvláštnem učaroval. I když chvílemi je počítačová grafika tak moc počítačová, že je to k neskousnutí (kde já to jen viděla ... Nomad Soul - Omikron, znáte tu počítačovou hru, neměl s ní náhodou Bilal cosi do činění???). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní sci-fi, které si díky jedinečné vizuální stylizaci a svéráznému příběhu hledá svého diváka jen velmi těžko.. Jde poznat, že Bilal svůj svět(a jeho pravidla) zná a nevrší jen prvoplánově divné nápady na bizarní hromadu..má to atmosféru, jiskru, svůj vlastní život.................. hezké ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal je vskutku internacionální. Narozen v Bělehradě, otec z Hercegoviny(Jugoslávie) a matka od Karlových Varů( Československo) a od roku 1961 žije ve Francii. Navíc je i autorem předloh(y). Takže Enki Bilal vyda za 2 hvězdičky. Thomas Kretschmann jako Nikopol a Linda Hardy jako Jill za další. Atmosfera za další hvězdu. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásné vizuální řešení (není to sice tak dokonalé jako Final Fantasy, ale pořád je to moc pěkné). Zajímavý příběh, ve kterém se mísí nadržení nazí egyptší bohové, futurističtí lidé a různé zabijácké zrůdy. Má to hodně společného s GITS a GITS 2 (snové sekvence, vřaždy + vyšetřování, budoucnost, krásná hlavní hrdinka,...), ale není to přeplněno různými filozofickými promluvami a citáty filozofů, což je alespoň pro mě klad, protože více vynikne poměrně napínavý a zajímavý příběh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hustý plagát, trailer, názov a výtvarné spracovanie sľubujú nadupanú akčnú a zároveň premýšľavú scifi. Dostali sme film bez akcie a bez myšlienky. A ani ten vizuál nie je taká pecka. Toľko k filmu, ktorý som videl pre 7 rokmi a vtedy som bol k môjmu obľúbenému žánru oveľa zhovievavejší ako dnes. Takže sa bojím disk znova vložiť do prehrávača, bohvie, ako by to dopadlo. Vzhľad Horusa je ťažké wtf. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama