Kdo z nás by se alespoň na krátký čas nechtěl ocitnout v romantických časech rytířských soubojů, v časech, kdy přátelství, láska a čest měly cenu nejvyšší - cenu života. Pohádka Zelený rytíř je televizní pozvánkou do těchto dob a zároveň do krajiny tajemství, kouzel i napětí. Mladý sympatický následník trůnu, princ Kornel, se vrací z nepřátelského zajetí. Cesta domů je však plná nečekaných zvratů - radostných i smutných. V lesích se setká s neznámou krásnou dívkou, na kterou nelze jen tak zapomenout. Po návratu na královský hrad se dozví, že během jeho nepřítomnosti se mnohé změnilo - otec zahynul za záhadných okolností a království vládne Kornelův bratranec... (oficiální text distributora)
flanker.27
Je to moc televizní a v akčních scénách naivní, ale příběh a herecké výkony jsou podle mě výborné. Tahle pohádka mě už v dětství při prvním shlédnutí překvapila slušným dějem a docela ponurým laděním. Co se kromě vzpomínané televiznosti (viz i ostatní komentáře) moc nepovedlo, je hudba, působí, jako by ji dělal člověk se smyslem pro alternativní směry, když sem by se hodily pořádné romantické tóny a hrdinské motivy.(1.12.2010)
Zakk
Výběr herců a jejich výkon je tak jediným kladem. Avšak zpracovat tuto pohádku tak mizerným způsobem je opravdu škoda. Ono vlastně jde a nejde o pohádku, ale když už takový pesimistický příběh, tak přeci pořádně!! ....Ne to takhle odfláknout (ty triky, ta strnulost,...)(5.11.2007)
zette
Dobre, slusne herecke obsazeni na TV pohadku a ponura atmosfera. Co ale dal? Dospeleho to nezaujme a detem se to taky nebude libit. Nuda, nedoporucuji.(20.3.2011)
Ravi
Je to spíš taková dětská romantika, než vážně pojatý příběh z hrdinských rytířských dob. Sem tam to uvidíte na ČT 1 v odpoledním nedělním čase. Vaculík a Zahajský válí. Taková pohádková česká klasika natočená spíš v přírodě a na autentických lokacích. Naštěstí - kulisy tu skoro nejsou, to jsem na českých pohádkách vždy obivoval. 45% = 2/5(20.3.2011)
Lish84
Veškerá pozitiva - což znamená pěkné exteriéry, přirozeně působící kostýmy, v jádru zajímavý příběh s lehkým nádechem fantasy a několik uznávaných herců v obsazení (Zahajský, Galatíková, Vetchý) - pohřbívá neinvenční až lajdácké režijní provedení. Snaha herců tak přichází samozřejmě vniveč, o nějaké dějové gradaci se v podstatě nedá mluvit a pokusy o napětí a akčnost v dramatických scénách působí místy až směšně. Třeba zapíchnutí jednoho z bojovníků v závěru je tak očividně předstírané, že se člověk až diví, jak něco takového můžou tvůrci se vší vážností divákovi předložit.(30.9.2007)
Phex
Ještě dlouho do puberty jsem si po nedělním obědě dopřával televizní pohádky. Tato mě zaujala - prostředím i příběhem v němž je něco z Gawainovské legendy. Příběh je i při malém počtu herců propracovaný a je spíše pro odrostlejší děti. Až na představitelku Violy herci i dobře hrají. Televizní zpracování je ale bohužel silně znát. Nejhorší je to při tom co je na filmu stěžejní tj. soubojích se zeleným rytířem. Je to šermířsky slabočké a když rytíř vší silou tne do Violy a ta se jen skácí, aby hned zase vskočila Vaculíkovi do náruče, nezbývá než si ťukat na čelo - škoda, asi tam nesměla být krev...(22.1.2009)