Reklama

Reklama

Old Boy

  • Jižní Korea Oldeuboi (více)
Trailer 4

Únos Dae-sua se odehraje rovnou před jeho domem, kde dosud poklidně žil se svou rodinou. Kdesi v podivném domácím vězení se dozví z televize, že jeho žena byla mezitím brutálně zavražděna a on že je z vraždy podezírán. V tmavé místnosti stráví patnáct let, než se jednoho dne stejně nečekaně probudí na svobodě. Od té chvíle se upne na pomstu neznámému vězniteli. S pomocí mladé Mido jej najde, jenže dotyčný muž ho postupně usvědčí z dávné viny. Spletité drama je plné napětí a tajemnosti, ale podle slov režiséra je především úvahou o pomstě a o touze, kterou každý zažije, ale málokdo uskuteční, protože společnost ji zatracuje jakožto negativní a zkázonosnou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (830)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně bylo to super, ale prostě po všech těch recenzích a ohlasech jsem jaksi čekal víc. Prostě mě to nechytlo za koule. Samozřejmě skvělá režie a vizuální stránka. Brutální scény jsou opravdu brutální. Přesní herci (fakt nevím proč chtěj američani dělat remake když u tohohle se jim to prostě nepovede). Old Boy je super film promyšlenej a vůbec všechno, jenže příčina toho všeho mi přišla dost přitažená za vlasy čekal jsem prostě spiknutí proti galaxii nebo tak něco. Tím ovšem neříkám že Old Boy není instruktážní video o tom jak někoho dokonale setřít a zdecimovat na všech frontách. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo som od Ázijcov čakal a toto ma dostalo. Veľmi tradično-netradične podaný príbeh, akčný film so silnou, veľmi silnou psychologickou líniou. Priam dokonalé odhaľovanie vnútorných stránok, budovanie odporu, pomsty, násilia, niekedy sa však zdá trošku pribrzdené až príliš extravagantnou prácou kamery. Hudba je však famózna a herci tiež. Niekedy to však prehrávajú, čo mi niekedy všeobecne na ázijských filmoch vadí. 85%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála původních filmů co jsem viděl až po remaku a nevím jestli i proto, ale Americká verze mi sedla o něco víc. Samozřejmně, že tenhle film přišel z tímto příběhem a Amíci z něj čerpali to je jasný. Jinak moc pěkně se na to kouká bezva atmosféra, ale není to takovej nářez a nemají Sharlta Copleyho. I tak kvalita.75% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvělý, ale bacha abyste neočekávali moc, protože si myslím, že Old Boy je malinko přehodnocován, zvláště řeči o nějaké "pointě" (závěr je IHMO malinko blbost, ale ... ?) ... Ale i tak se dočkáte skvěle odehraného a krásně natočeného snímku, takže vřele doporučuji. A samozřejmě stojí za shlédnutí i vícero Parkových děl ! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, podaný zbytočne nezrozumiteľnou cestou. Vizuálne úchvatné dielo s úžasne použitou hudbou a skvelými hercami, no samotná story, hlavne jej rozuzlenie, ma akosi nechala chladným. Aziati sú proste iní, ináč sa vyjadrujú a ináč vnímajú - a ja som pri Oldboyovi, ktorého story má ináč niečo do seba - neprežíval to, čo sa mi snažili nahovoriť jednotlivé dramaticky vyhrotené scény. Ale som veľmi zvedavý na americký remake. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (19)

  • V roce 2004 vyhrál režisér Chan-wook Park Velkou cenu poroty na Filmovém festivalu v Cannes. Dalších 5 ocenění snímek získal na jihokorejských Grand Bell Awards. (imro)
  • Stejně tak bylo spontánní bušení hlavou Dae-su Oha, aby zastavil Mi-do ve čtení jeho diáře. (don corleone)
  • Pro scénu v sushi baru byly zkonzumovány celkem čtyři živé chobotnice. Scéna vyvolala mimo Asii kontroverzní reakce, nicméně v Korei jde o oblíbenou pochoutku. Je však obvyklé ji před pozřením nařezat. Když pak film dostal cenu v Cannes, poděkoval režisér kromě štábu a hercům také těmto chobotnicím. (don corleone)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

21.12.2011

Starořecká řežba 300: Battle of Artemisia nedávno přišla o hlavního představitele, když Joel Edgerton odmítl hrát athénského generála Themistokla, který velel řecké flotile v námořní bitvě u mysu… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Spike Lee chce pracovat s kladivem

Spike Lee chce pracovat s kladivem

08.07.2011

Remake korejského kultu Oldboy patří v žebříčku nejzbytečnějších hollywoodských projektů na medailové pozice. Bylo tomu tak už v době, kdy měl hlavní roli v režii Justina Lina hrát Nicolas Cage.… (více)

Reklama

Reklama