Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josie Gellerová pracuje jako začínající redaktorka v Chicago Sun-Times. Jelikož vypadá daleko mladší než na svých pětadvacet, je vyslána na střední školu, aby získala materiál pro článek o životě současných teenagerů. A tak se Josie začne vydávat za osmnáctiletou studentku. Jenže na střední škole nebyla zrovna šťastná – nebyla moc oblíbená, chyběli jí přátelé a provázela ji smůla. Vrátí se jí všechny ošklivé vzpomínky na střední, ale rozhodne se překročit svůj vlastní stín. Od svého bratra Roberta si vypůjčí auto odpovídající studentce střední školy a své konzervativní oblečení vymění za výstřednější, které ovšem neodpovídá současnému trendu mladých lidí, což zjistí hned první den. Josie se snaží zapadnout mezi ostatní spolužáky, ale stává se terčem vtipů a zase je ve skupině šprtů. Josiein šéf August jí ukáže článek o střední škole, který byl vydán konkurenčními novinami, a dá Josie za úkol spřátelit se s těmi oblíbenými. Na pomoc jí pošle kolegu, který tráví čas v přenosovém voze a dá Josie minikameru v podobě šperku. Všichni v redakci se na přenos dívají jako na román, protože mezi Josie a učitelem angličtiny Samem vzniká milostný cit... Josie chce svůj pobyt na střední ukončit, ale její bratr Robert ji podpoří a nakonec se i na stejnou střední zapíše. Robert se hned dostane mezi školní elitu a začne vyprávět o Josie příběhy, které ji mezi oblíbence dostanou. Josie nabízí Augustovi několik témat na článek, ale jemu se žádné nelíbí. Nkaonec jí řekne, aby napsala skandální článek o svém vztahu s učitelem Samem. Josie nechce, ale když to nenapíše ona, napíše to někdo jiný z nahraných záznamů. Blíží se promenáda, která se koná každý rok na počest maturantů a volí se na ni král a královna ročníku. Josie pozve nejoblíbenější kluk Guy a jí se tak splnil její sen ze střední. Tenkrát ji také pozval nejoblíbenější kluk, ale pak kolem jejího domu jen projel a házel na ni vajíčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (169)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Drew jako ošklivá redaktorka...Drew jako studentka střední školy. Už ne tak ošklivá, i když první den, co šla do školy...to teda nebyl moc fofr:-))) A s tím sombrérem na palici...uff:-))))))))))) Vtipnej příběh. Výkon Drew a Davida hodně v pohodě:-))) No a že je tam rodící se láska, to je asi jasný. I když s malou zápletkou, kdy on si myslí, že je chytrá středoškolačka (hezká...no, postupem filmu se to zlepšilo:-)) a ona je to zatím nepolíbená pětadvacítka:-))) ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole... Vydržím hodně, ale fakt mě nebaví, když si kdejakej Gosnell myslí, že jsem kýbl, do kterýho se může bezostyšně vyzvracet a já že v tom humusu pak budu něco hledat. Ani náhodou, kamaráde. Sbal si vercajk i s Drew Barrymore, jejíž výkon vyhlašuju úletem roku, a běžte mi oba z očí. Jakoby nestačilo, že už se zase stmívá ve čtyři odpoledne... ()

Reklama

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Teprve před nedávnem jsem zjistila, že v tomhle snímku hraje James Franco. Viděla jsem to v celkem nevinném věku, který je naivní a proto se za svoje tři hvězdy nestydím, protože moje oči viděly mnohem horší filmy. A mám ráda Drew už od E. T. Mimozemšťana. Takže si nadávejte jak chcete, že je tento film jasný hned od začátku. Mně se nějakým zvráceným způsobem tenkrát líbil. Ale asi si nechci kazit svou iluzi a jen tak si ho hned nepustím. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to dávno a úplně jsem na tenhle film zapomněla, což něco asi značí... Až ukázky v televizi, že ho budou znovu opakovat, mi film připomněly. Drew kolem mě tak nějak proplouvá, v moc filmech jsem ji neviděla a nijak extra se mi nelíbí. Tohle byl jen další film z miliónů. Nic nového nepřinesl, další z romantických podívaných, které stačí vidět jen jednou... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně sympatická americká romantická komedie, která sice možná není úplně dokonalá, ale je vtipná, je pohodová, a je tak trochu šílená, ale o to více zajímavá. Jedná se zde o jednoduchý nápad, který už předvedl Milan Šteindler ve známém českém filmu "Vrať se do hrobu". Ano, hlavní hrdinka, ač už má své zaměstnání, se vrací do školních lavic, konkrétně do maturitního ročníku, aby jako reportérka zjistila, co rádi mladí lidé dělají a jak se baví, prostě má napsat reportáž ze střední školy. A to se jí hodí, protože když chodila na střední školu, tak to nebylo zrovna růžové a byla velice neoblíbená. Nyní se může pokusit stát se oblíbenou v kolektivu a zapomenout tak na svá nepovedená středoškolská léta. V hlavní roli je zde k vidění Drew Barrymore, jejíž filmy jdou většinou tak nějak mimo mě a pamatuji si ji jen z filmu Music and Lyrics. Ale tady byla docela příjemná a sympatická. A jak říkám, film jako celek je docela vtipný, např. scéna kdy celá redakce sleduje počínání hlavní hrdinky, je k pokukání. Ano, někteří diváci možná řeknou, že ten nápad, na kterém je film založen, je sám o sobě nereálný, je trapný, film je plný klišé, prostě typická romantická blbost. Ale pokud je romantická komedie jedním z vašich nejoblíbenějších filmových žánrů, tak každou zajímavou romantickou komedii, která vás nenudí a naopak dokáže zaujmout, jistě přivítáte. A z tohoto důvodu volím jako vhodnou variantu hodnocení čtyři hvězdičky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Mike Stoklasa a Rich Evans z kanálu Red Letter Media byli komparzisté ve scénách na pouti. Mike zmínil, že z natáčení dobrovolně odešel, když byl nucen sedět dvě hodiny v kuse na kolotoči. Rich ztratil svůj balón, který musel po celou dobu držet. (paragonb)
  • Gus (John C. Reilly) ve filmu používá černou věštěckou kulečníkovou kouli s číslem osm, podobně jako o tři roky později Neal Oliver (James Marsden) ve filmu Interstate 60 (2002). (Pepinec)
  • Když Josie najde svoje auto uprostřed fotbalového hřiště, školní kapela zrovna hraje písničku ze seriálu Simpsonovi. (HappySmile)

Související novinky

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Reklama

Reklama