Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

kde se dají sehnat takovýhle kluci? jen v Jižní Korei? jedu tam okamžitě :-) panebože, co ten kluk pro ni udělal.. na jednu stranu komické, na druhou roztomilé, na třetí.. vykašlala bych se na ni hned :-) působivý snímek, který ani svou délkou příliš nenudí.. má poměrně dost vtipných částí.. a konec je velice podařený :-) sečteno podtrženo.. dám si to někdy znova :-) P.S. kdo z Vás pánové si se mnou vymění botičky?? :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebaví, ale budu muset zopakovat, že ti Korejci mají prostě cit pro točení filmů! Neznám jinou zemi, která by takhle masově tvořila tak křehké, rozverné, vtipné a krásné filmy. Jižní Korea prostě ruluje a nějak si v jejich kultůře začínám libovat, takže už pozoruji i některé znaky, které se snaží tvůrci divákům nastínit. Je pravda, že stále ještě neumí všechno komplexně zahladit, krásnou pětiminutovou romantiku zníčí jednou rádoby vtipnou fackou. My Sassy Girl vám svojí čistotou a uprímností vyrazí dech, ale bude stačit jedna groteksní scéna a vrátite se zpátky hezky a záčetek, tohle ještě nemají moc v malíčku, ale myslím si, že s dobou se budou zdokonalovat a tvořit ty nejlepší filmy za sebou. Yeopgijeogin geunyeo vám uzemní a uvolní spoustu pocitů, které půjdou střemhlav na povrch a při Epilogu bude dostávat záchvaty radosti, smutku a možná i nostalgie. Krása! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Klenot. Romantický film bez jediného bozku – tak to už hej. Čakal som niečo poriadne naivné, s prehrávajúcimi hercami a dostal som veselí romanťák akého sa v americkej produkcii nedočkáme ani omylom. I keď ma k zhliadnutiu dokopal trailer na remake je jasné že kúzlo tohto filmu je jedinečné a odporúčam každému absolútne každému bez rozdielu či takéto filmy má rád alebo nemá pretože toto je proste „must see“. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

On jí zachránil život před pádem do kolejiště. Ona mu zachránila život před živořením v zajetých kolejích. Bůh prý nehraje s vesmírem v kostky, ale setkání Gyeon-woo a Dívky, jejíž jméno se příznančně nikdy nedozvíme, začalo komickou náhodou a skončilo osudově. Dívka se zdá být od rány a křehký výhonek začne v masožravé rostlině klíčit až v druhé polovině, ale tahle korejská metafyzická romance bez polibků a nyvých vyznání mě pohltila mnohem dříve. Svou nepřímočarou poetikou a nevypočitatelností. Minimalismus prostředků, maximum účinku. Skladbu Canon in D od Pachelbela jsem znala, hrála i zpívala už dlouho, ale tohle bylo poprvé, co jsem ji slyšela v nikoli spirituální, ale pozemské tónině. Gomapsupnida, Kwak. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vtipné, lehké, s nadsázkou, romantické, velmi Korejské... určitě ano. Korejci snad i blicí scénu umí natočit celkem poeticky. Pachelbelův kánon také určitě dojme. Ale když ho jako muzikant neustále omíláte na pohřbech a vánočních koncertech, získáte k němu trochu jiný vztah. Co jsem tím chtěl říci? Třeba že neexistují žádné jediné, univerzální a správné emoce. Stejně jako v hudbě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)

Související novinky

Reklama

Reklama