Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tento snímek si vydobyl svou pozornost u evropského a (snad) i amerického publika právem (Aby ne, když v Asii film zlomil všechny rekordy). Tradiční stereotypní romantické komedie typu kluk s holkou jsou tak rozdílní, až své štěstí najdou, tu vzala za své, ačkoli námět je stejný. V čem je tedy tento snímek tolik odlišný od mnoha co známe? Jistě je to forma a citlivé budování charakterů obou postav a jejich vztahu. Až neúměrně dlouho. V evropském kontextu se to jeví nereálné a film by nejspíš propadl. V konfrontaci s asijskou kulturou a způsoby to ale divák přijme a ještě s nadšením. Příjemná je celá řada komických situací a dialogů. Scénář nešetří nápady a děj se daří držet v tempu. Bohužel v některých scénkách se autoři nechali unést až příliš, což je moje jediná výtka. Situace, kdy divák neví, zda to bylo myšleno vážně nebo jako legrace, není příjemná. Toto balancování na hraně působí místy trapné rozpaky a sráží moje celkové hodnocení. Samotné zakončení filmu je velmi příjemné a dojemné. Nikoli lacině. Tolik očekávané polibky a obětí si režisér odpustil i v tuto chvíli. Třeba též kvitovat dobře zvolený hudební doprovod pro klíčové scény (Pachelbel – canon in D, My Girl, Hands of Time). Tahle hra na osud a osudová setkání mě prostě bavila. V rámci žánru vysoký nadprůměr. 81% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Láska má různé podoby a tahle patří mezi ty nejhezčí. A můj vztah k tomuto filmu? Láska na první minutu! Asi po hodině a půl jsem si říkala, že i kdyby film za minutu skončil, dávám 5*. Pak ale přišel konec a já mu chci dát 6*. Každou vteřinu krásnější atmosféra. Dokonalé! Navíc překrásná hudba během celého filmu. A...."Chceš zemřít?" ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Môj prvý kontakt s ázijskou romantikou. Keby mi niekto povedal, že existuje romantický film, ktorý sa za 137 minút zaobíde bez jediného bozku, tak by som neveril. Zvlášntna je Kórejská mentalita a aj spôsob akým vyjadrujú pocity, hlavne pre priemerného európskeho komerčného diváka. Nádherný film, spočiatku viac komédia ako som čakal, ale bavil som sa výborne a časom som zabudol na epilog, ktorý tu je tak často spomínaný. My Sassy Girl som si poriadne vychutnal až na dryhý krát, keď už som sa nemusel sústrediť na titulky a musím povedať, že obaja protagonisti sú úžasní. Ja som mal pocit že to žijú, nie že to hrajú. Ešte jedna vec, Kwak celkom dobre zvláda natočiť aj akčné scény (za tie minivsuvky by sa nemusel hambiť ani John Woo). Je to veľmi silný a čistý film, presne ako láska, ktorú nám film plnými dúškami servíruje. Po druhom pozretí, jasných 5 hviezdičiek a miesto v mojej osobnej top 15-ke. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

No jsem spíše než překvapen docela zklamán. Podobný typ komedii nemám zrovna v lásce. Konfrontace dvou zcela odlišných osob obohacena trochou toho nechutného humoru mi nepřipadá ani tak kouzelná jako většině ostatních. Ale abych jen nekritizoval je třeba uznat, že je tento romantický snímek natočen s velikým citem a má v sobě jakési kouzlo. Narozdíl od amerických romancí jsme zde svědky opravdového vztahu, který se vyvíjí docela uvěřitelným způsobem. Škoda jen, že povedené scény jsou pomíchány s těmi, které mi zrovna nesedli - nechápu třeba tu, kde nám režisér ukazuje jak jsou synopse k filmům, které píše ta drzá holka, špatné pomocí zvracejícího úředníka. Ani titulní hrdinové mi nebyli zpočátku sympatičtí, vlastně jsem si je neoblíbil dokud film neskončil - právě za ten úžasný závěr též přidávám dalších 20% k celkovému hodnocení. Pokud bych měl celý snímek nějak shrnout, nazval bych jej nekomplikovaným romantickým filmem, jehož půvab je pečlivě skryt a všimne si jej jen ten kdo po tom opravdu touží. Yeopgijeogin geunyeo však mohu s klidným svědomím doporučit zamilovaným párům :) Částečně je to však velmi slizké a odporné... 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film je dejovo rozdelený na tri časti a ja môžem aspoň jednotne ohodnotiť každú z nich. Takže 'prvá polka': vzťahová koverzácia na nízkej úrovni, z čoho sa ju snaží vytiahnuť trošku kvalitnejší nápad, škoda, že nerozvitý. - 65%. 'Druhá polka': svižnejšie, zábavnejšie, dejovo konečne viac rozvité a iskrivejšie. Možno konečne trošku viac typické. - 70%. A 'Epológ': Krátky, krásny, dojemný! - 90%. Herci sú inak v pohode a určite sa jedná o jeden z najzaujímavejších párov a ich jedinečných vzťahov vo filme. Škoda, že sa to tak netiahlo od začiatku. Výsledok - 75%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama