Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Madison 

všechny recenze uživatele

Dievča s bláznivou náturou uväznené vo vlastnej bolesti, racionálny chalan, ktorého sa osobne dotýkajú všetky možné výkyvy pubertálnych pošukov, spleť žánrov od fantastického humoru až po tragickú romantiku uvarenú na spôsob kórejských majstrov. Mohlo z tohto vzísť sklamanie? Nádherne vykreslené charaktery postáv, ich rozdielnosť a zároveň vnútorný súzvuk, celá atmosféra dokreslená príjemnou hudbou a nápaditými scénkami. Som stále viac presvedčená, že americké limonády sa s kórejskou originalitou nedajú porovnávať, navyše z kórejčiny stále cítiť akýsi krehký duchovný rozmer, ktorý dodáva romantike z ich pohľadu neobyčajné vyznenie. 90% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč chce být on s ní chápu, je to zjevení z jiného světa. Ale proč chce ona být s takovou nulou? To nemá logiku. Tedy čert vem logiku, to nemá úroveň. Zajímavé je... natrefil jsem na několik korejských věcí z období zlatého boomu komedií, ale podle ohlasů žádné superpecky, a skvěle jsem se bavil... A pak jsem si dal natěšený už druhý vyhypovaný film za sebou, a jsem zklamán... Ale je možné, že se mi to jen přejedlo. Mám ty Korejce docela rád - tam, kde jsou Japonci a Číňani vyvolená rasa povolaná bohem k nadřazenosti a jsou patetičtí, dovedou si ze sebe tito dělat bezuzdnou legraci... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých si od začátku říkáte "je to super, to bude zážitek". V průběhu a po skončení pak přichází rozčarování..... A pak jsou filmy (jako tenhle), u kterých vám od začátku není moc jasné, co na tom ti před vámi sakra mohli mít ?! Vdyť to až TAK super zase není ..... No a pak přijde konec (Epilog) a ten s vámi "zatočí", jak to ještě žádný jiný romantický film nedokázal...... Tohle je romantická komedie s tak krásným koncem, že se mi v posledních vteřinách filmu zdálo i deset hvězdiček málo :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o vztahu dvou lidí již dlouho nebyl tak neklasický. Cestu k sobě hledá spíše nesmělý mladík s nezajímavou minulostí, nejasnou představou o budoucnosti a ledabylým přístupem k současnosti a živelná dívka, kterou pronásleduje smutná událost z minulosti, proti čemuž bojuje vydatným užíváním si přítomností a sní o setkání s mužem z budoucnosti. První polovina osciluje někdy mezi groteskou, teenagerskou a bláznivou komedii založenou na nepravděpodobnosti. Druhá polovina trochu „měkne“, tíhne spíše k něžnější romanci, věci se zde již začínají řešit. Epilog potom vše povyšuje daleko nad rámec běžné podívané, po jejímž zhlédnutí budete mít na chvíli pocit, že létat vysoko v oblacích je tak snadné. Svůj názor k tomuto filmu, svůj vztah k němu, jsem během sledování musel několikrát pozměnit. Změť emocí, které ve mně Moje drzá holka vyvolávala a kterým jsem nedokázal příliš dlouho čelit, mě nutí sáhnout po slovním spojení „emocionální tornádo“. Infantilní radost z každého nového originálního nápadu, mírná otrávenost nad neschopností pohnout příběhem o výrazný kus kupředu, nejistota nad následujícím vývinem situace, slzy dojetí… . Je dost neobvyklé naředit romanci slapstickouvou komedii, akčním sci-fi a psychologickým dramatem, ale jak vidno, Jihokorejcům to nedělá problém. Navíc, což je nejlepší, všechny ty zdánlivě nesmyslné a samoúčelné scény dostanou v závěru smysl. Otázkou však zůstává, zda-li by bez nich celý film nefungoval také a lépe. 85% Zajímavé komentáře: Faye, Le_Chuck, Jhershaw, Eddard, Anderas, plagjoklas, Alexis ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)

Související novinky

Reklama

Reklama