Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texas může být docela drsná země, zvláště když vás ubíjí práce v telefonní centrále, váš snoubenec vás sice miluje, ale ničí si zdraví v místní železárně, jeho věčné pitky a opilecké řádění s partou kamarádů vás už přivádějí k šílenství, a přitom víte, že žít se dá i jinak. Když potom získáte práci v Los Angeles, máte před sebou těžké rozhodnutí: dát přednost rozumu nebo citům? Hlavní role váhající Jodie je filmovým debutem K.Basinger, J.-M. Vincent podává životní výkon jako její partner (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jednoduchost, až tezovitost námětu, tykající si spíše s operetou než s muzikálem, je dokonale překryta dívčím půvabem Bassingerové a nádhernou country music, hudbou bílého muže amerického Východu, jehož jednoduchost demonstruje v tomto případě texaské maloměsto. O skutečných USA vypovídá tento film více, než by nekomplikovanost jeho zpracování napovídala. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Musíte nít rádi country muziku. Pak vám nebude vadit že příběh je jednoduchoučká romantická love story s dohlédnutelným finále. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Film nám v plnej kráse ukazuje život buranov v Texase, ktorí po šichte vo fabrike večer čo večer zapadnú do obľúbeného country klubu, kde si dajú 1,2,3,4,5... pív, občas si dajú pár po hube, manželky a priateľky považujú za svoj majetok, ktorý musí robiť to, čo povie chlap, proste idylka. No raz si priateľka jedného z nich povie, že už toho má plné zuby a chce žiť iný život v úplne inom prostredí, čo ten jej buran môže len ťažko pochopiť, veď predsa Texas je ten najlepší štát na svete. Filmy odohrávajúce sa v rôznych takýchto zapadákovoch mám rád a aj tento príbeh ma dokázal zaujať, aj vďaka country atmosfére. Navyše Kim vo svojom filmovom debute veľmi presvedčivá a pozitívne prekvapil aj Vincent. Fajn film. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a zapomenutý film, který se (i u nás) rozhodli oprášit a vydat alespoň na DVD. Jako fanda Kim Basinger jsem neváhal obětoval těch pár korun a s napětím jsem sledoval její filmový debut. A řekl bych, že si vůbec nevedla špatně. Nejen, že byla vážně kus (což je do teď), ale i herecky si nevedla špatně. Na tento film dobře sedí známé úsloví o tom, že v jednoduchosti je krása. Příběh je vyloženě jednoduchý, ale je podaný tak šetrně a s mnoha zajímavými detaily, že může oslovit i dnešního diváka (výborně to v komentáři vyjádřil sportovec). Více než dobře si vedl Jan-Michael Vincent, ale i další: třeba lehce praštěná Loretta nebo pánbíčkářská mamka. Nejvypjatější a zároveň nejlépe herecky zvládnutá scéna je podle mě rvačka bratrů, kterou jsem si s chutí pustil ještě jednou. Stejně jako ubrečenou scénu mámy s dcerou. Konec sice není nijak velkolepý, od jisté chvíle i jasný, ale i tak stojí za to. Jako ostatně celý film, jehož nezbytnou součástí je bezva country. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Kim Basinger dostala za svoju postavu Jodie honorár 125 000 amerických dolárov. (Raccoon.city)
  • Kim Basinger v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film bol natočený už v roku 1979, ale do kín bol vpustený až o dva roky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama