Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Seti 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli jsem to úplně pochopil, ale pro mě to bylo prostě vo hovně. Milostné scény naházené jen tak za sebe doplněné o bezdějovou nudu a vyšperkované jedním žhavým striptýzem. Smyslnost, vášeň, napětí a erotika fungovaly skvěle, ale pouze z těchto ingrediencí pořádný film skutečně neuděláte. Musim ale uznat, že Kim Basinger byla fakt kus... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chladná a odtažitá erotická jízda, která spíše než svou atmosférou a sexualitou jako takovou zaujme nesmírně vyšperkovanými dialogy a skvělými režijními nápady. Brilantní kamera je nezvykle detailní a záliba v obličejových detailech/makrodetailech je velmi často patrná. Oba dva hlavní protagonisté mají to podstatné a tím je samozřejmě přitažlivost. Kim Basinger je nesmírně krásná žena a to v jakémkoliv záběru. Na druhou stranu podlehnout charismatu Mickeyho Rourka taky nebude pravděpodobně příliš těžké. Bohužel celkově až extravagantně nevšední atmosféra a feeling filmu nabourává několik otravných a rušivých scén, které ve své době museli působit zcela jistě až futuristickým dojmem. S odstupem dvou dekád jsou však spíše jako pěst na oko. V podstatě bez děje a silnější myšlenky, přesto koukatelný snímek. Především kvůli své až spalující vášnivosti, což je prvek, který Lyne zvládá vskutku bravurně. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

9 a pol týždňa je skutočne sexy film. Povedzme že dnes už nikto nič podobné natočiť nedokáže, pretože sa musí orientovať aj na teen návštevníka kina. Myslím, že film je vo svojej podstate dosť smutnou štúdiou preľudnenej spoločnosti veľkomesta, kde sú si všetci cudzincami a ani nezáleží na tom, či náhodou spolu nesúložia na verejnosti. Genius loci NY tej doby vystihol Lyne dokonale, legendárny casting netreba spomínať, predstavuje gro veľkého úspechu. Mne film príde svojou témou nadčasový, ani erotické scény mi po rokoch nepripadajú smiešne. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Trochu podceňovaný snímek, neboť každý čeká drsný thriller a velkej pytel erotiky, ale nakonec se dočká příběhu, který je "o ničem" a odvážných záběrů tam je hoooodně po skromnu. Jenže! Stejně jako je ve filmu tušená erotika, tak stejně tak jsou tušené veškeré posuny ve vztahu a ději. Veškeré motivy jsou skryté v malých indiciích a na první pohled nevýznamných scénách - za vše zmíním "bezvýznamnou" návštěvu malíře u něj doma, která znamená definitivní zlom ve filmu. Možná, že jsem ve snímku našel víc, než mělo být vyřčeno, ale jsem tomu rád. Před dvanácti lety jsem jako začínající puberťák měl v peněžence fotku Kim Basinger právě z tohohle snímku. A nyní, po dvanácti letech se sám sobě vůbec nedivím... ;o) Film má však dvě zásadní chyby. Mickeyho Rourka a hudbu, která je s odstupem času neposlouchatelná. Je fajn, že díky ní na vás dýchnou osmdesátá léta, ale tenhle příběh je nadčasový a přesné časové určení mu ubližuje. Je složitější se do něj potom vžít. Přesto, čtyři hvězdičky. Už jen za tu geniální chvilku nakonci, kdy Mickey Rourke pronese větu o svých bratrech a svých rodičích... To mě až zamrazilo. [duben 2006] ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Erotický film, který nejen, že rozpaluje herce ve filmu, ale i vás. A to takovým způsobem, že by jste si chtěli všechno zkusit, tak jako oni. Některé scénky jsou fakticky povedené ("chlapská" debata v restauraci, telefon a mnoo dalších). Na začátku jsem měl pocit, že to bude nějak moc debilní film, ale to se včas otočilo. Ale je to o trošinku lepší než jeho vlastní lolita (která mě vůbec nenadchla a byl to trapný pokus vyrovnat se Stanleymu Kubrickovi ;-)) I když je pravda, že v jednu chvíli jsem si připadal jako ve filmu Eyes Wide Shut, ale tohe bylo natočený dříve. Stejně mám ten pocit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Režisér pri natáčaní držal oboch hercov od seba, aby spolu nemohli komunikovať a Kim (Elizabeth) nevravel nič o tom, či to hrá dobre alebo zle, čím ju chcel znervózniť. Stávalo sa, že sama bola prekvapená tým, ako sa scéna začala vyvíjať, Mickey (John) totiž robil veci, o ktorých netušila, že sú v scenári. (Raccoon.city)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)
  • Když pozve John (Mickey Rourke) poprvé Elizabeth (Kim Basinger) do svého bytu (457 West 45th Street), pustí album „Ambient 1/Music for Aiports“ skladatele Briana Eno z roku 1978. John používá jako tape deck high-endovou značku Nakamichi, jejíž inženýři vyřešili nesmírně elegantně problém s otáčením snímací hlavy. Populární „auto reverse“ mechanismus nebyl nikdy dle jejich měřítek dostatečně přesný a hlava snímající signál z pásku audiokazety se po otočení o 180º dostávala do mírně jiné polohy, čímž docházelo k nežádoucímu zkreslení. Snaha měřit azimut a podle zjištěných hodnot dolaďovat polohu hlavy (technologie označovaná jako NAAC) se ukázala jako nesmírně složitá, přesto byla nakonec použita u modelu Nakamichi Dragon. John má model Nakamichi RX-505, u kterého se neotáčela hlava, ale celá kazeta (technologie označovaná jako UDAR). Přístroj otevřel a vysunul dvířka, otočil kazetu a vrátil ji zpět tak, že se hlava vůbec nehýbala a zaujímala tak vůči kazetě vždy stejnou polohu. Inspirací bylo inženýrům jak kazetu po vysunutí otočil posluchač. Značka Nakamichi v roce 2002 zbankrotovala. John používal jako koncový zesilovač McIntosh MC 2155. (JsemPohodlny)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno