Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Působivý erotický snímek, ve kterém se sešli dnes již velmi známí herci Mickey Rourke a Kim Basinger, ze které tento film udělal hvězdu první kategorie. Aby taky ne, nechala se hodně přemlouvat, aby tuto roli vzala, ale jak je vidět - udělala dobře. Její striptýz je prostě nezapomenutelný. Mezi ní a M. Rourkem to náramě jiskří a jako pár se k sobě taky výborně hodí. Divák doufá, že jim jejich vztah vydrží, ale bohužel už od začátku se ví jak to asi dopadne. Erotické scény působí přirozeně a nijak brutálně. Výborně zvolený hudební doprovod se skládá z hitů z 90. let. Jen kamera působí jakoby tmavě a neostře. Scénář také není nic extra, ale v tomto snímku jsou hlavní city a postavy... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Mě se to i po 23 letech moc líbí, zejména kamera, záběry NY, život obyčejných lidí v obyčejných čtvrtích. Slušná hudba a se sexem se tam zachází jak s náboženstvím. Kim je báječná a rourke klasicky odporný. Nasadí jeden neupřímný úsměv na začátku a vydrží s ním až do konce. I kdyby na hajzlu sral a moc mu to nešlo, bude se držet tohoto ksichtu. Přesto dávám 5, Adriana mám rád a jeho ségru ještě radši, myslím si, že vím, co tím chtěl tento dost dobrý rejža říct. Jen ne Banderase a Rourkeho, jsou to slizouni! ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už před dávnými lety, ale nepamatovala jsem si, jaký je to příšerný kýč. Každý záběr je jak z reklamy, podhledy, záběry proti světlu, NY dekorativně v pozadí, zcela nesmyslná milostná scéna v dešti na schodech, zbytečně přehnaný kontrast mezi supermoderním bytem Johna a nesmyslně rustikálním interiérem (s tekoucí konvičkou) Elizabeth. Na druhé straně příběh je dobrý, nemohu se zbavit pocitu, jaký by to byl vynikající film, kdyby se jej chopil nějaký jiný řežisér. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kurňa, Mickey Rourke byl ve svých mladých letech fakt zatraceně pohledný:) Snad nikdo v té době neuměl dělat tak svůdné pohledy jako on. Také Kim Basinger není nikterak pozadu ve své "sexiness." 9 a 1/2 týdne mi připadalo zvláštní. Snímek o erotické přitažlivosti, která začíná jako kamarádské vycházky po venku:) A končí jako zničující vztah, který by snad ani nemohl trvat déle. Prvnímu fyzickému aktu mezi nimi nejprve předcházelo spousta procházek po venku a blbnutí. Až teprve potom se do toho vrhli po hlavě. Scéna jejich prvního setkání v obchodě je úžasná. Ty pohledy... A vášnivá erotická scéna za vytrvalého deště, kdesi na schodech, je opravdu dokonalá. Hudební soundtrack už je jako třešnička na dortu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je spíš pro náročnější diváky, kteří si místo pohledu na pěknou ženskou (kterou Kim Basinger bezpochyby je) raději vychutnají trochu toho smyslného experimentu a vášně. Rourke sice není žádný extra krasavec (ale to jako chlap asi objektivně neposoudím), ale skrývá v sobě netušené možnosti. Možná až příliš, takový "vztah" jaký měli hlavní hrdinové tohoto dnes už víceméně kultovního snímku, se celkem těžko chápe. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Když pozve John (Mickey Rourke) poprvé Elizabeth (Kim Basinger) do svého bytu (457 West 45th Street), pustí album „Ambient 1/Music for Aiports“ skladatele Briana Eno z roku 1978. John používá jako tape deck high-endovou značku Nakamichi, jejíž inženýři vyřešili nesmírně elegantně problém s otáčením snímací hlavy. Populární „auto reverse“ mechanismus nebyl nikdy dle jejich měřítek dostatečně přesný a hlava snímající signál z pásku audiokazety se po otočení o 180º dostávala do mírně jiné polohy, čímž docházelo k nežádoucímu zkreslení. Snaha měřit azimut a podle zjištěných hodnot dolaďovat polohu hlavy (technologie označovaná jako NAAC) se ukázala jako nesmírně složitá, přesto byla nakonec použita u modelu Nakamichi Dragon. John má model Nakamichi RX-505, u kterého se neotáčela hlava, ale celá kazeta (technologie označovaná jako UDAR). Přístroj otevřel a vysunul dvířka, otočil kazetu a vrátil ji zpět tak, že se hlava vůbec nehýbala a zaujímala tak vůči kazetě vždy stejnou polohu. Inspirací bylo inženýrům jak kazetu po vysunutí otočil posluchač. Značka Nakamichi v roce 2002 zbankrotovala. John používal jako koncový zesilovač McIntosh MC 2155. (JsemPohodlny)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama