Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hezké. Láska, intriky, trest. Benátky i část příběhu, který se odehrával v nich, se mi moc líbil. Studený Londýn nakonec taky. Film působí nenápadně, velkou část v něj proprší a až na pár záběrů je většinou šedivý. Možná i proto ve mně zvláštní pocit smutku zůstal hodně dlouho po shlédnutí. Myslím si, že ho s klidným svědomím mohu doporučit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také skvelé ako by som od filmu nominovaného na 4 Oscary očakával, ale bolo to v celku obstojné. Najmä scenár sa mi veľmi páčil, aj keď sa celý točil len okolo akéhosi milostného trojuholníku. Ale bolo tu množstvo pekných symbolov a vyznaní - len škoda, že tie vyznania boli vo väčšine prípadov len sladkými lžami na získanie Lásky. V jednom momente (cca v polke filmu) som mal pocit, že sa to celé zlomí a všetko sa razom otočí naruby - ale to som asi mal len nejakú fatamorgánu v mojej príliš živej predstavivosti. No za najväčší mínus považujem asi to, že film sa len veľmi pomaly rozbiehal a rovnako pomaly doznieval. Jadro príbehu odohrávajúceho sa na začiatku 20.storočia v nezameniteľnej atmosfére romantických Benátok bolo veľmi vydarené. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nečekala. Pro diváka, který se rád dívá na komorní dramatické romance by to mohl být velmi zajímavý počin. Kate rozjíždí vysokou hru, ale zahrávat si s láskou, to se nevyplácí. Ať už ji k tomu vedlo cokoli. Helena ve vynikající formě, Alison Elliott mě rozsekala a vlající Linus vyloženě zabodoval. Krásné role si střihla tahle trojice, jen co je pravda... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jako bych to už někde viděla - jenže s vášní, která spaluje, s láskou, která bolí a s výkony, na které se nezapomíná... já však zapomněla a nemám vysvětlení - možná žádný podobný snímek neexistuje a já už měla kdysi čest s Křídly vášně z devadesátého sedmého, jen moje romantické nároky došly dramatických změn. I přes nespornou snahu Heleny Bonham Carter - je mi líto... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je film docela zklamáním. Čekal jsem konečně výborné romantické drama, ale výsledek je o něco horší. Atmosférou film jen oplývá - ať už se jedná o historickou či tu emocionální. Celkově je ale snímek neskutečně zdlouhavý a nudný, že z vás všechny ty skvělé pocity vyprchají a zůstane jen ruka před pusou, abyste nepohoršovali okolí zíváním... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Helena Bonham Carter získala cenu Bostoncké společnosti kritiků v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Niektoré z výrazných skladaných rób, ktoré sa nosia na scénach v Benátkach, sú navrhnuté tak, aby vyzerali ako róby od španielskeho návrhára Mariano Fortuny y Madrazo. Jeho skladané šaty boli na začiatku 20. storočia obľúbené medzi bohatými Európankami pre svoju jednoduchosť, tvarovo priliehavý dizajn a grécko-rímske vplyvy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama