foto

Julianna Margulies

  • nar. 8.6.1966 (51 let)
    Spring Valley, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julianna Luisa Margulies se narodila 8. června 1966 ve Spring Valley v New Yorku jako nejmladší ze tří dcer baletky Francescy a scénáristy reklam Paula Marguliese. Jako dítě žila v New Yorku, Francii a Anglii. Vystudovala umění na Sarah Lawrence College, kde se objevila v několika divadelních představeních.

První filmovou rolí se pro Julianne stala postava prostitutky ve filmu NEMILOSDNÁ SPRAVEDLNOST se Stevenem Seagalem. Obrat v její kariéře nastal roku 1994, kdy se vysílal pilotní díl k později velice úspěšnému seriálu POHOTOVOST. Role sestřičky Carol Hathawayové, která se z nešťastné lásky ke svému kolegovi v podání George Clooneyho pokusí o sebevraždu, se brzy stala jednou z neoblíbenějších. Vzhledem k úspěchu celého seriálu a velice pochvalnému hodnocení jejího hereckého umu, se není co divit, že brzy následovala cena Emmy a nominace na Zlatý glóbus.

Mezi další seriály, ve kterých jsme ji mohli shlédnout, patří PRÁVO A POŘÁDEK, ZLOČIN V ULICÍCH, RODINA SOPRÁNŮ nebo například SCRUBS. Julianne však nezanevřela ani na divadlo a film. Objevila se v televizním filmu MLHY AVALONU, příběhu z dob krále Artuše, kde ztvárnila postavu Morgiany. Následovala poněkud nepovedená LOĎ DUCHŮ, která nenadchla diváky ani kritiku. Ve filmu EVELYN si zahrála po boku Pierce Brosnana. Mezi její poslední projekty patří nepříliš úspěšný snímek HADI V LETADLE a seriál POKOJ Č. 10.

Mezi zajímavosti patří, že je levačka, doma má dvě arabské kočky a v roce 2007 byla vybrána mezi 100 nejkrásnějších lidí světa. Se svým snoubencem Keithem Lieberthalem čeká své první dítě. To se má narodit letošní zimu.

Eva "Nuala" Juřenová

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Upside
Three Christs
2012 Jako za starejch časů
2009 City Island
2006 Beautiful Ohio
Darwinovy ceny
Hadi v letadle
2005 Slingshot
2004 Where Is the Mango Princess? (TV film)
2003 Hitler: Vzestup zla (TV film)
2002 Evelyn
Love Gets You Twisted
Loď duchů
2001 Jenifer (TV film)
Mlhy Avalonu (TV film)
Muž z Elysejských polí
2000 Co se vaří?
Dinosaurus
1999 Den s velkým D
1998 Dražší než rubíny
Newton Boys
1997 Cesta do ráje
Kočovník
1991 Nemilosrdná spravedlnost

TV seriály

2016 Dobrá manželka (TV seriál)
End (S07E22)
Verdict (S07E21)
Party (S07E20)
další epizody (12)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
KSR (S07E10)
Discovery (S07E09)
Restraint (S07E08)
další epizody (22)
2014 Dobrá manželka (TV seriál)
The Trial (S06E10)
Sticky Content (S06E09)
Red Zone (S06E08)
další epizody (22)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
The Decision Tree (S05E10)
Whack-a-Mole (S05E09)
The Next Month (S05E08)
další epizody (22)
2012 Dobrá manželka (TV seriál)
Battle Of The Proxies (S04E10)
A Defense of Marriage (S04E09)
Here Comes the Judge (S04E08)
další epizody (21)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Kde se stala chyba (S03E11)
Kurz rodičovství (S03E10)
Povel k palbě (S03E09)
další epizody (25)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Devět hodin (S02E09)
Hlasová schránka (S02E08)
Průšvihářky (S02E07)
další epizody (22)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Plavec se topí (S01E10)
Trojka (S01E09)
Nepřipravená (S01E08)
další epizody (9)
Pohotovost (TV seriál)
Staré časy (S15E19)
2008 Zákon podle Canterburyové (TV seriál)
2007 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kennedy a Heidi (S06E18)
2006 Pokoj č. 10 (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
Pouť (S06E09)
Kukuřičné placky (S06E08)
2004 Grid, The (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje potíže se ženami (S04E10)
Moje právní zkušenost (S04E09)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Díra v srdci (S04E22)
Nechte malé děti (S04E21)
O lítosti minulé a strachu budoucím (S04E20)
další epizody (11)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (22)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)
Na nic se neptej a já ti nebudu lhát (S03E09)
Union Station (S03E08)
další epizody (22)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Vyzrazené tajemství (S02E08)
další epizody (24)
1994 Ellen (TV seriál)
Philly Heat (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
Přísně tajné (S01E09)
další epizody (11)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2017 Above the Drowning Sea
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2010 Education of Alicia Florrick: Making Season One, The
2009 Previously On: E.R. (TV film)
2004 Autism Is a World (TV film)
Happy Birthday Oscar Wilde (TV film)
2003 Women on Top: Hollywood and Power (TV film)
2002 Searching for Debra Winger
2000 Road to Sundance
1999 100 Greatest Women of Rock & Roll (TV film)
1996 Ruby Wax Meets... (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
The Writers' Room (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2016 Dobrá manželka (TV seriál)
End (S07E22)
Verdict (S07E21)
Party (S07E20)
další epizody (12)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
KSR (S07E10)
Discovery (S07E09)
Restraint (S07E08)
další epizody (22)
2014 Dobrá manželka (TV seriál)
The Trial (S06E10)
Sticky Content (S06E09)
Red Zone (S06E08)
další epizody (21)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
The Decision Tree (S05E10)
Whack-a-Mole (S05E09)
The Next Month (S05E08)
další epizody (22)
2012 Dobrá manželka (TV seriál)
Battle Of The Proxies (S04E10)
A Defense of Marriage (S04E09)
Here Comes the Judge (S04E08)
další epizody (21)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Kde se stala chyba (S03E11)
Kurz rodičovství (S03E10)
Povel k palbě (S03E09)
další epizody (4)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(46)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace