Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon přijíždí na Vánoce k rodičům v doprovodu neznámé mladé dívky, s níž se seznámil v nočním vlaku. Její přítomnost a jeden telefonní hovor otevřou staré tajemství, které tíží Simonovu rodinu již dlouhých dvacet let. (claudel)

Recenze (5)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám co kdo píše, musím souhlasit s uživatelem tomeš. Je tam prostě spousta nevysvětlených věcí, které by se nemohly v žádném případě stát. Takže jsem prostě čekala na vysvětlení, proč Simon spí v posteli s cizí holkou, proč má ta holka stejný příjmení jako jeho pravý otec, proč je tam divná hudba, proč tančí ti dědci u piva na písničku Mamy Blue, a spousta dalších. Nedočkala jsem se vysvětlení žádného, akorát se tam staly dvě věci, které jsem čekala v podstatě od začátku. Navíc je to fakt strašně nudný, a kdyby to nehrál nejenom sympatický, ale taky krásný Gaspard, ani bych to nedokoukala. Na to mne ta atmosféra opravdu chytla příliš málo. A herečka Mélanie Laurent mi navíc připadala nejenom nesympatická, ale i hnusná, takže mi to kazila :-( ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Na Gasparda Ulliela se dobře kouká, což je tak jedna hvězdička. A francouzské pobřeží je hezké. To je ta druhá. Ale jinak jsem to nějak nepochopil. Ani tu hudbu. Ani tu formu - proč třeba jsou ty sekvence proboha tak dlouhé? A proč Simon přijíždí s neznámou dívkou? A co prožil s kamarádem z majáku? Proč ta příšerná tančící zpívací scéna se štamgasty v baru? Příliš mnoho nevysvětleného ve filmu, který si na drama spíše hraje. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nevidím zas až takové plus v zápletce, nýbrž v atmosféře. Dá se říct, že působí dost melancholicky a to se mi líbí. Navíc herci mi byli sympatičtí. Le dernier jour jsem viděla dříve, než Inglourious basterds a říkala jsem si, že Mélanie Laurent je skvělá herečka a přála jsem jí, aby to dotáhla dál. A ejhle stalo se tak. Skvělé francouzské drama na podzimní večer. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a netradiční. Jedinečně nenásilnou a tichou atmosférou se můžeme nechat unášet do krásného prostředí francouzského pobřeží a o zbytek už se postarají skvělí herci v čele s okouzlujícím Gaspardem Ullielem a úžasně hravá kamera se spoustou uměleckých záběrů. Jednoduše udělaný film o různých druzích lásky s velkou dávkou francouzského šarmu. Zpočátku v příběhu trochu tápete, ale nakonec přijde rozuzlení a dílky zapadnou do sebe. ()

Reklama

Reklama