Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Homer si ten svůj americký sen doslova vydřel. Cestou za ním  musel  překonat tolik překážek a nástrah osudu, že se v jeho případě rozhodně nedá mluvit o nějakém štěstí, které přeje připraveným. Celou dobu jsem mu držela palce a prožívala s ním a s jeho kamarády všechny ty střídavé úspěchy a následné nezdary, se kterými se musel utkat. Kdyby to byla vymyšlená pohádka, řekla bych si, že už to scenáristé s těmi neustálými zvraty trochu přehánějí, o to víc mě těší, že takový příběh opravdu někdo prožil a že to nevzdal. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(124/2017) / Keby minulý rok nevyšlo Hidden Figures, povedal by som, že takýto film tu už dlho nebol. Obidva filmy pojednávajú o konflikte medzi očakávaniami a predsudkami na jednej strane a vytrvalosťou ísť si za svojim snom na strane druhej. A obidva mi pripomenuli, prečo vlastne máme tak radi tieto pozitívne "based on a true story" príbehy. Hlavne keď sú natočené tým jediným možným spôsobom, tzv. hollywoodskou old-school klasikou. October Sky je film, ktorý si treba pustiť vo chvíli keď človek potrebuje trošku pozitívne pozbudiť. (8/10) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka o naplnění svého snu navzdory nepříznivě rozdaným kartám nepřináší nic objevného, ale svou povznášející práci dělá dobře. Škoda, že nevyhnutelný úspěch ve druhé polovině zbytečně oddaluje a poté ho ještě louhuje v koňské dávce sladkého hollywoodského sentimentu, který zanechá na patře mírnou pachuť. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nehledím na komentáře ostatních.. Mně se ten film moc líbil. Skvělé herecké výkony, krásná hudba a poutavý příběh o splnění jednoho snu. Jistěže je předvídatelný, ale u kterého filmu se to neděje a stejně je to hit? Navíc skutečnost, že se tento příběh stal, v člověku vyvolá trochu jiné pocity a dívá se na něj hned jinak. Mám rád tenhle film a nedám na něj dopustit. 90% ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knižní předloze je Homerovi čtrnáct let, ve filmu je mu sedmnáct. (rodo)
  • V scéne, kde Homer (Jake Gyllenhaal) sleduje neúspešný štart rakety Vanguard s prvou americkou družicou, píše Wernherovi von Braunovi (Joe Digaetano), že je mu ľúto neúspešného štartu. Pravdou ale je, že von Braun nemal so štartom tejto rakety nič spoločné. Pôvodne mal prvú raketu von Braun vypúšťať, bohužiaľ, kvôli jeho nacistickej minulosti to pridelili námorníctvu USA. Po tomto neúspechu už ale kongres dovolil von Braunovi vypustiť družicu, ktorej štart bol úspešný. (rexino)
  • Ve skutečnosti to byl Homer Hickam, kdo vypadal jako typický "šprt", zatímco Quentin Wilson byl hezoun. (HellFire)

Reklama

Reklama