Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarená romantická komédia, v ktorej najlepšie herecké výkony nepredvádzajú hlavné postavy, ale Rupert Everett ako kamarát a gay zároveň alebo ak chcete psychická podpora neúnavnej a duševne rozhodenej Jules, ktorá sa rozhodne za každú cenu prekaziť svadbu jej najlepšieho priateľa. O trapasy, ale aj komické situácie nie je núdza a celé to vygraduje vskutku romantickým finále s šťastným koncom. Posledná tretina filmu je priam natlakovaná akčnými aj romantickými scénkami a nutno dodať, že jak Julia Roberts tak aj Cameron Diaz predvádzajú presvedčivé herecké výkony. Ženích je tak trochu mimo hru herecky aj osobnostne, ale všetko to vynahrádza už spomínaný snúbenec, kamarát a gay v jednej osobe. "Pretože on si strašne rád hrá na to, že je gay."..."Prečo by to robil?" 85% hlavne za skvelý scenár, hudbu a nosnú myšlienku. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabé, hodně slabé. Romantické komedie opravdu nemusím, ale co je moc, to je moc. Naprosto nevtipné, nudné, plné klišé a klasického scénáře, které jsou ale nudné více, než u jiných filmů. Snad dvě plus to má - a to kupodivu nekončí klasickým happyendem a Cameron, která je fakt roztomilá. Jinak to je opravdu otřes. Ale viděl jsem i horší, proto 2*. Děs! Howgh! ()

Reklama

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná průměrná romantická komedie, ale moje srdcová záležitost, na kterou se prostě vždycky, když jí dávají, musím dívat. Cítím s hlavní hrdinkou, asi dělá trochu nelogické kraviny, každopádně z filmu cítím hloubku. A závěrečná scéna, jak tam tak sedí v levandulových šatech... tu miluju! Vlastně na celý film většinou koukám jen kvůli téhle scéně. :-) ()

waits 

všechny recenze uživatele

To byla ale protivná komedie! Do nějeké cca 80.minuty, kda se Julianne přestane chovat jako s prominutím kráva jsou dokonce téměř všechny postavy nesympatické až běda. V romantické komedii! A ta zápletka v trvání na špatně placené práci, kterou ovšem hrdina miluje a dává to najevo ve všech těch ukrutně drahých restauracích! Ten nedostatek charismatu ženicha a ty ubíjejíci dialogy! Ale na úplný odpis to není, závěr lecos zachrání a Julii to v kritické chvíli v den svatby pekelně sluší.. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

Jako romantik a komediant většině romantických komedií moc nerozumím. Jsou výjimky, ale tento film mezi ně nepatří. Pokud by mi někdo dovolil asistovat ve střižně, zredukoval bych ho na prvních 181 sekund po odeznění loga s okřídleným koněm. Mám samozřejmě na mysli onu růžovobílou choreografii s blonďatou nevěstou a třemi družičkami na remake písně Rity Coolidge Wishing And Hoping. Je to tak nechutně kýčovité, že mě to ukrutně baví. Ty čtyři holky jsou o mnoho lepší než celý film. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Postava Gerge Downese (Rupert Everett) se ve scénáři původně jmenovala Digger Downes. (Terva)

Reklama

Reklama