Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnako dobré ako jednička, ale trochu inak. Rýchlejšie, akčnejšie, trošičku viac humoru, viac fenomenálnych masiek a efektov, ktoré obstáli v skúške času a dávajú na prdel ľubovoľnému CGI! Ale nezabúda sa ani na atmosféru a sureálne roztrieštené rozprávanie, krásne to pritom naväzuje na prvý diel. Potešila aj narážka na Sama Raimiho a vôbec ten kreatívny, "evil dead 2" style feeling a kreatívne spracovanie. Takto sa robia sequely! ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po hromadně kladných ohlasů jsem tedy čekal rozhodně víc. Ani jednička už mě příliš nenadchla. Originalita je určitě plus této série, ale dobrý dojem hodně sráží opravdu toaletní herecké výkony a ne jen pár absolutně dementních scén. Škoda, že se film po celou svojí stopáž nedrží solidního rozjezdu ze začátku a také celkem pěkné atmosféry, která během ubíhajících minut vyprchá jako pšouk. Postava ,,Dlouhána´´ mi k srdci vůbec nepřirostla, nedokážu si ho představit v síni slávy mezi takovými borci, jako třeba Freddy Kruger, Michael Myers, či Jason Vorhees. Série Phantasm je pro mě prostě jen jedna z mnoha mnoha, ke které se možná už nevrátím. Abych pouze nehanil, kultovní gore pasáže z posledních 20 minut filmu jsou geniální. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Zvysoka kašlu na zdejší nízká hodnocení, v podstatě u všech dílů. Nevím proč, ale zrovna II se mi líbí hned po 1.filmu, dodnes, nejvíce. Atmosféra už sice není tak hustá, jako v 1, ale za to zde koule k velké radosti všech krvavých metalurgů, předvedou zcela nové kousky/funkce a je jich vícero, včetně odemykání a zcela nové, koulovize.;) Což bude počtově stoupati s každým dílem. Představitelka hl. ženské/dívčí psionické (nebudu psáti ESPer, páč tu nejde o BR) postavy je něco jako kombinace koně se supermodelkou, ale je rozhodně sympatičtější, než ta nemrtvá(?) nána s geniálně ujetým jménem...Alchymie, haha. Jo a ještě je totálně plochá.;-) Jinak nemám co dodati, snad jen to, že jsem (věřte nebo ne) 15let žil s domněním, že jsou jen 2 filmy. O III a IV jsem se náhodou (jak to tak bývá) dověděl, teprve před 8 lety, nebo tak. Ouplně jsem tenkráte oněměl, páč jsem fakt žil v přesvědčení, že se nikdy nedovím, co ten otevřený konec II, přinese. Pro mnohé z vás, asi něco nepochopitelného. No, já se taky divil jak divizna, že nikdo z mých hororových známých (hrom aby je za to po poli honil!) to nikdy ani nezmínil, přitom nejsem ve svém okolí jediný, co tuto pentalogii, dosti žere. Divné. Asi za to může Dlouhán. Vymazal jim paměť, nebo jim strčil kouli do hlavy. Prostě pro mne, si autor s tímto příběhem obzvláště (dodnes mi příjde nejpropracovanější ze všech) vyhrál a u mě je to už dlouho, jedna z B hororových trvalek. P.s. asi top scéna je krátký ´´rozhovor´´ Dlouhána s Otcem Meyersem (nezjistil jsem, zda-li se jedná o rodinnou přízeň s notorickým vrahem, Michaelem;) na chodbě v márnici, který není vhodný pro zasr. pánbíčkáře a končí SPOILER!!!:) useknutím Otcova, ucha. Koulí, samoz.;-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Phantasm II neprináša nový "mor hrôzy". Ide o akčnejšiu zábavu, ktorá si zachováva ducha jednotky ale má nábeh na niečo podobné ako Raimiho dvojka Evil Dead. Má rozpočtovo voľnejšie ruky a pracuje pod istou značkou, ktorá definuje dobu a štýl, akým sa tvorilo v tom čase. Znova tu postavy nepredstavujú individuality, ale sú súčasťou morbídnych hrátok s mizanscénou, sú loutkami, ktoré nie sú dôležité ako bytostná inherencia samostatnej osobnosti ale nástroj na vyprodukovanie bizarných situácií. Niektoré sú úsmevné, niektoré úchylné a niektoré nápaditejšie. Rozhodne vás  nebude zaujímať vzťahová zložitosť a motivácia postáv (tam sa stratíte) ale prítomný moment. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejpovedenější díl série s větším balíkem peněz přiklepnutý od studia Universal - exploze, Coscarelliho talent rozjetý naplno a solidní porce hlášek, úchylnosti akce a násilí. Zasněná neurčitá atmosféra jedničky zmizela (v dobrém slova smyslu) ve prospěch akce, pikantního násilí a zmrzlináře Reggieho (který se od dvojky stává se svou čtyřhlavňovou brokovnicí a sexuálním zoufalstvím tahounem série). Tall Man je prostě klasik. Dvojka je esence toho, co máme rádi na hororech z 80. let, ale díky osobnímu originálnímu stylu nespletete si jí s žádným jiným filmem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Druhý díl vznikal narozdíl od jedničky pod křídly velkého studia Universal. To podmiňovalo financování změnou herce pro roli Reggieho nebo Mikea (nakonec to odnesl Mike, kterého ve dvojce hraje James LeGros), film neobsahuje žádné sny a do scénáře se připsala ženská partnerka pro Mikea. (BoredSeal)
  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)

Související novinky

Reklama

Reklama