Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Decker 

všechny recenze uživatele

Zrejme nejlepsi Seagaluv snimek. 90 minut nadprumerne akcni rubanice, Seagalova efektni choreografie a nekompromisni drsnota a samozrejme dobre napsany scenar a pevna rezie. Vse je vsak relativni a nebyt to Seagal jednalo by se pouze zrejme o prumerny mozna podprumerny akcni thriller. Takhle vsak nemam vetsich vyhrad, ale stale se jedna o jedndochou zabavu pri ktere clovek nemusi moc premyslet pouze se necha vest do zavercneho smece. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Gino: „Jmenuju se Gino Felino a nejsem žádný mimino...nosím policejní placku, vysmahnu Ti rychlou facku...v pravý ruce brokovnici, v levý zase učebnici - s názvem Aikidó..“ Richie: „Jmenuju se Richie Madano a nemám vůbec nahnáno...schovávám se v Brooklynu, znám tu každou skulinu a šňupám z koksu malinu...“ Konec srandy, je tu poctivý akční film z drsného brooklynského prostředí, kde řádí překupník drog a narkoman Richie „miluju bolest“ Madano. Právě rozstřílel na ulici poldu, a proto se další polda, Gino „na ženskou si troufáš, ale teď jsem tu já“ Felino, vydává do ztemnělých ulic, aby si procvičil svou oblíbenou zálibu v lámání končetin... Steven Seagal je zde boží, drsnej a neskutečnej bitkař, protože to co udělal s tou bandou teploušů ve Vinnieho baru, na to se nezapomíná a po téhle scéně asi vzrostl prodej kulečníkových koulí. William Forsythe v roli padoucha Richieho je výbornej, má sice mírnou nadváhu, ale je správně vyšinutej a slovně perlí. Dialogy jsou místy trefné, místy úsměvné, místy nudné a zdlouhavé. Aikidó technika, která mě nejvíc zaujala: Vinnieho bar - při slovech "Já nabízím pět tisíc, pět tisíc za tu placku" se na Gina rozběhne borec s úmyslem mu nápalit pěstí - a vzápětí letí přes stůl k zemi (technika se nedá dost dobře popsat, musíte vidět!). p.s.:tlustoprd, co vyhodil to stěně z auta a pak se tak nehorázně navážel do Gina, prej dodnes chčije prdelí...14 miliónů dolarů(rozpočet)/39,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Když klidně zabiješ policajta před stovkou svědků, musíš umřít. Jediný rozdíl je, že tenhle chce umřít ve své čtvrti." Čtvrtá zastávka na mojí velké letní Seagalovské jízdě. Čtvrtá zastávka a zároveň jeden z vrcholů. Nemilosrdná spravedlnost je asi nejdrsnější Stevův film. Původní anglický název "Out for justice" vyjadřuje děj i ducha filmu dokonale. Stevovi hned na začátku popraví parťáka a tak sebere svou brokovnici a vydává se sám do ulic Brooklynu nastolit spravedlnost. Protože "tak" to v téhle čtvrti chodí. Žádné zbytečné kecy, žádné zbytečné morální ponaučení, kdyby Steve nezachránil aspoň to malé štěňátko, už bych si málem pomyslel, že to snad ani není on. Záporák s tváří Williama Forsytha je sice dvoutunový vypasený (spider)vepř a na jeho image se silně podepsala doba vzniku filmu (dnes už by přeci jen asi spíš šňupal koks, než že by celou dobu potahoval z fajfky trávu), ale nějaké to charisma rozhodně má a chrochtat krev si určitě zaslouží. No a když Steve zabalí kulečníkovou kouli do kapesníku a pak s tímhle "kladivem" vypráská zuby půlce kulečníkového baru, jste si už naprosto jistí, že na podobnou Seagalovskou lahůdku zase jen tak nenarazíte. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jít pod 4 hvězdičky by byl zočin..."Nemilosrdná spravedlnost" je klenotem v Seagalově filmografii - jeho asi nejbrutálnější, nejtemnější a dost možná nejpřímočařejší film. Ale přitom se nezapomíná na povedené vykreslení Brooklynu sužovaného všudypřítomným zločinem, které zajímavě podkresluje hlavní dějovou linku - a nutno uznat, že Steven tentokrát dostal velmi působivého protihráče. William Forsythe je totiž jedním slovem absolutní magor (vlastně dvěma). Nebudu to prodlužovat a sáhnu k lacinému zvolání - "Nemilosrdná spravedlnost" má koule!!! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejbrutálnější seagalovka z doby, kdy byl Steven na vrcholu. S protivníky se tu moc nemaže a dost nekompromisně je vymlátí. Tu jim ustřelí nohu brokovnicí, tu je prohodí sklem od auta, tu jim propíchne hlavu otvírákem. Hodně solidní film, který si na nic nehraje. Na můj vkus se bere moc vážně a Seagal se tu zbytečně pokouší hrát (což mu moc nejde), na druhou stranu má pořád respekt a vypadá jako někdo, s kým bych nechtěl mít konflikt. Flynn válí i režijně, zejména atmosféra a prostředí Brooklynu jakožto nehostinné čtvrti, kde není bezpečno, se mu podařilo vykreslit takřka dokonale. William Forsythe je asi nejlepším seagalovským záporákem ever. Pro mě naprostá oddechovka, která ale u mě nemá takový melancholický nádech jako Hard To Kill, které jsem viděl víckrát a dám si ho raději než tohle. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Vůz, který řídí v závěrečné scéně Ritchieho gang, je slavný americký automobil Buick GNX. (OceanView)
  • Film sa mal pôvodne volať The Price of Our Blood ale tvorcovia ho neskôr zmenili na Out for Justice. (Seag)

Reklama

Reklama