Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"Predal by som kvôli nej vlastnú mamu Arabom," odtuší Allan slintajúc nad pekne stavanou blondínkou. A že nebudete mať problém mu to zhltnúť, nepochybujte. V tejto romantickej komédii totiž aj menej vydarené gagy sype Woody Allen tak prirodzene a s takou vážnosťou, že si kútiky jednoducho neustrážite. Podobnosti a scény z Casablancy sú zakomponované vtipne a milo. Iluzórna postava Humphreyho Bogarta (ktorý je Allanovým veľkým idolom a tu dokonca "duchovným otcom") je vynikajúcim nápadom. Nájdu sa však i hluchšie miesta v inak výbornom scenári, čo by sa dali ešte vybrúsiť alebo naopak úplne odstrániť. Postava Diane Keaton sa u mňa zasekla niekde v polovici- t. j. že ma presvedčila na 50%, ani trochu ma nechytila za srdce. A to myslím, že by mala... Zhrnutie: jedna z najlepších- a možno najlepšia- z komédií Woodyho Allena. Pre tých, čo ho ešte stále nepoznáte: zaručuje úplne iný druh komediálneho potešenia. Zaujímavé komentáre: Shadwell, Matty, Oskar ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie Woody Allena, ke které si samozřejmě napsal scénář a ujal se hlavní role, ale režii nechal na H. Rossovi. Allen se pro tenhle typ filmu doslova narodil. Opět geniální dialogy, nezapomenutelné scénky, vtípky a překrásný závěr (citování z Cassablancy). Zkrátka další výborná podívaná od nejslavnějšího neurotika:)....... ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdyby neměl Woody Allen jako autor a herec v jedné osobě zapotřebí předvádět ty své ujeté exhibiční gagy (jako třeba u pití, sušení vlasů či pojídání), nebo kdyby Herbert Ross projevil citlivější dramaturgii, možná bych tenhle film měl ještě radši, než Annie Hallovou se stejnou trojící Allen – Keaton – Roberts... a to jsem si po pár minutách říkal, že už jsem si na Allena jako herce zvykl, že mě svým odvázaným projevem i celkem dovede bavit a že s ním začínám souznit. Jenže jak přirozeně na mě působí během konverzačního humoru, tak na mě v některých gazích plných roztržitosti působí naopak strojeně a trapně, až jsem se za něj párkrát mírně zastyděl. Nicméně na oplátku mě jindy svým filmem zase dostal do transu, pobavil, silně zapůsobil či mírně okouzlil svými nápady a pozitivní dojmy u mě rozhodně převládly... až jsem se ke konci cítil málem jako Woody na Casablance (taky jsem jí nedávno viděl v kině!). Fantaskní vstupy oživlého Bogarta vážně stály za to a dodaly filmu hravé kouzlo a vtip, Diane Keatonová hýří velice pozitivní a přirozenou energií, Tony Roberts je sympatický pohoďák do vedlejší role, ústřední vztahový příběh dokáže být zábavný, rozehrávat příhody „jako ze života“ s nadhledem a odkazováním na filmové klasiky, ke konci i stále více napíná a finále se po všech stránkách náramně povedlo. Opravdu stylové, i s krásnou atmosférou na závěr, evokující starou dobrou klasiku ve svěžím a originálním zpracování. [80%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

V několika hereckých polohách ještě mírně nejistý, ale jinak je to (ač za kamerou stojí někdo jiný) Woody Allen jak vyšitý. Tentokrát vystupuje jako fanatický filmový fanda, jenže jeho pasivní životní styl otráví jeho manželku natolik, až si sbalí kufry. Pomoct z deprese mu má manželský pár, přičemž domluvená rande s nějakou slečnou nezaberou, náklonost k přítelově manželce je naopak stále silnější. Prostě: nebere to osobně, jenom se zabije. Pocta Casablance a dialogy s Diane Keaton moc fajn, její manžel utopený v číslech snad ještě víc. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. I guess the secret's not being you, it's being ME. True, you're not too tall and kind of ugly, but what the hell? I'm short enough and ugly enough to succeed on my own. Dokonalá pocta Casablance. A jeden z nejlepších komediálních filmů Woody Allena, který z nejasného důvodu nerežíroval. To ovšem není podstatné - celý snímek stojí pevně na JEHO vytříbeném scénáři. Je plný úžasně živých dialogů, věrných situací a poctivé romantiky, kterou podtrhuje neurotické herectví Allena a přitažlivost Diane Keaton, pro níž to byl jejich první společný projekt a započala tak její velice úspěšná herecká dráha, jejíž vrcholy jsou spojeny právě s Allenem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)
  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno