Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase! Ako je možné, že Kórejci dokážu romantické príbehy, z ktorých by Hollywood spravil prinajlepšom priemernú podívanú plnú patetických momentov a citového vydierania až na strop (pozor, chystá sa remake so Sandrou Bullock), natočiť s takou ľahkosťou, citom a úprimnosťou, že človek je vtiahnutý od začiatku do deja a bez všetkého sa filmu poddá, a v prípade Il Mare ani nemá srdce rozmýšľať nad možnými logickými lapsusmi v deji, to pochopiť neviem. Pravda je taká, že Il Mare ma emocionálne tak neprevalcoval ako MSG alebo všetky filmy so Son Ye-jin, ale je to proste "len" krásna surreálna love-story s krásnym koncom. 9/10, ale do Ji-hyun Jun som zaľúbený už od MSG, tak tých 5* proste musím dať :-)). P.S.: The Lake House (onen remake) nakoniec ani nedopadol tak zle, ako by jeden čakal, ale na Il Mare samozrejme nemá... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..ja si nepomozem, ale ostala som v nemom uzase nad atmosferou obrazov, v obrazoch a cimsi, co obraz transcenduje..vdaka tomu v zasade zabudnem rozmyslat o tom, ze film je vlastne gyc a tak trochu nezmysel..jednoducho sa na to vykaslem, lebo som unesene jemnostou, lahkostou a prirodzenou emocionalitou.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl americkej remake, kterej se mi vcelku líbil a obvykle se mi víc líbívá to, co vidim jako první a je jedno jestli to je remake nebo původní dílo, ovšem tady je výjimka, tohle je totiž daleko lepší a to ať už se jedná o lehkost a uvěřitelnost provedení, tak i co se týče procítění celýho příběhu, uvěřitelnosti citů postav a nebo na Koreu typicky skvělou hudbu. Krom toho mladičká Jeon Ji-hyeon je jako vždy skvělá a krásná ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

po kratkej odmlke som opat navstivil juznu koreu....ll Mare, a opat musim povedat, ze nesklamala...je az neuveritelne...ako si tieto filmiky drzia kvalitu...ktorou si ma uz davno ziskali...Ji-hyun Jun sice nebola vykonikom až tak excelenta ako v My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo), ale krasna bola stale...a opat si ma ziskala...Co sa tyka filmiku...tak s tou schrankou uplne perfektny napad...aj ked miestami filmik vypadol...ale standard a kvalitu si to drzalo stale...nazdar ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dělí je od sebe dva roky reálného času (ona žije v roce 2000, on v roce 1998), oba bydleli ve stejném domě, chovají toho samého psa, oba jsou po rozchodu, s nímž se ještě nevyrovnali a dopisují si přes kouzelnou stránku narušující čas. No, romantická zápletka jak bič. Tvůrci však ví, jak si udržet pozornost po celou dobu. Nejenom dějovou zápletkou (ne, že by vás překvapila, prostě romanťárna, ale hodně koukatelná), ale i prostředím a speciálně tím domem. Ten chci. Celou dobu jsem čekal, jestli bude někdy nad vodou. Už mě skoro ani nezajímalo, jak to dopadne, ale jestli příliv vystoupá tak vysoko. A jsem moc, moc rád, že jsem před tím (a dosud) neviděl US remake. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)
  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama