Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 2

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

misterz 

všechny recenze uživatele

Cestovanie časom a časové paradoxy mám veľmi rád. Škoda, že tu to nevyšlo podľa mojich predstáv. Myslím, že so scenárom si autori nedali moc práce, našlo sa tu pár blbín a nelogických súvislostí, ktoré na kvalite filmu dosť ubrali. Navyše približne od polovice je už jasné ako celý film skončí a preto sa do deja vkradla nuda. Na druhú stranu sa mi však páčilo, že dávka romantiky bola primeraná, netlačilo sa na pílu a Reeves s Bullockovou svoje postavy zvládli dobre. Film má teda svoje klady, ale aj veľké mínusy, pre ktoré ho radím do čistého priemeru. 60/100 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

I přes relativně krátkou stopáž dotírá při sledování Domu u jezera nuda častěji než by bylo zdrávo. Příběh nemá žádný spád, celé je to hrozně monotónní a unylé, včetně permanentně pochmurné hudby a záběrů krajiny. A těch pár podařených momentů spolehlivě zabije zmatený scénář s nemalou porcí logických nesmyslů. Zkrátka: dalo se to, ale nepřidám si, děkuji mnohokrát. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No ešteže to nebolo dlhšie. Originál som nevidel, ale po tomto námete si ho určite pozriem. To, na čom film staval, neboli dialógy, scenár, ale herci, pekná hudba. Je to čisto melancholická záležitosť, takže varujem vopred, so zlou náladou pred filmom nepozerať. Len ma štvalo, že už po polke filmu som vedel, ako to celé skončí. Nemám to rád. 55%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Průměrná porce romantiky v důstojném hereckém uchopení. Na scénář nedejte, na množství kiksů nehleďte. To je motto filmu, který se nesnaží o víc než si vydělat pár dolarů v letní sezóně a činí tak důstojně a neskrývaně, tak proč mu to nepřát. Nicméně chápu všechny rozlítostněné komentáře srovnávající Lake House s originálem. Přesně je vidět, kde se mohlo více přitlačit a přemýšlet - namísto toho se šlo odlehčenou cestou výstavy vyšisovaných hereckých ksichtíků, lítostivých pohledů do kamen a obvyklé porce klišé v čele s umírajícím otcem. 50%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Ale nádherně zvláštní. Mysteriózní romanci jsem snad ještě nikdy neviděl. A o to více jsem byl překvapen a příjemně potěšen. Velmi zajímavá a netradiční zápletka, ale také studené a nevlídné kulisy proskleného domu u jezera. A do toho příběh dvou lidí, kteří se minou v čase a jejich jediným prostředníkem je poštovní schránka před domem u jezera. Tohle je uchvacující romance, kterou jsem si užil a která mi nedala vydechnout. Vše do sebe úžasně logicky zapadá a všechny scénky mají hlavu i patu. A ač považuji happyendy za veliké klišé a vítám každý konec, který skončí jinak, nežli happyendem, tady jsem to těm dvoum přál, aby se mohli sejít a radovat se z přítomnosti toho druhého. Prostě tohle je nádherný úžasně lidský příběh s touhou po setkání. A mne tenhle příběh velmi zaujal a dost se mi líbil, takže dávám čtyři hvězdičky. Ale upozorňuji, že neznám originální snímek, jehož je Dům u jezera remakem. A ani mi to nevadí. Tohle je rozhodně jeden z nejzajímavějších a nejzvláštnějších romantických filmů z těch, které jsem kdy viděl, ale o to více potěšující. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Film se proslavil velmi viditelným „product placementem“ - na plátně se až příliš často objevuje batoh značky Louis Vuitton. (imro)
  • Filmový dom pri jazere sa nachádzal na jazere Maple Lake, malom a dobre známom strašidelnom rybárskom jazere, ktoré sa nachádza vo Willow Springs v štáte Illinois. Mal plochu 185 m2 a sedel na oceľových trámoch 3metre nad čiarou ponoru. Na jeho stavbu sa spotrebovalo 35 ton ocele a potrebných bolo takmer sto tesárov, zváračov a maliarov. (Arsenal83)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama