Reklama

Reklama

Had a duha: Smrtící voodoo

  • Česko Had v duze (neoficiální název) (více)
Trailer

Strhující dílo Wese Cravena, režiséra kultovních hororů VŘÍSKOT a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET. Útěk z amazonského pekla byl pro antropologa Dennise Alana pouhým začátkem hrůz, které na něj číhají při pátrání po tajemném léku. Vydává se pro něj na ostrov Haiti a brzy zjišťuje, že původ zázračného anestetika, které by mohlo pomoci miliónům nemocných, je spojen s rituály voodoo. Spolu se svou kolegyní Marielle se stále více propadají do spletitých nástrah tropického ostrova a zjišťují, že voodoo není jen snůškou povídaček k pobavení turistů, ale že jeho základ je v pravdě smrtící… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Již jen exotika Haiti je zaručeným tahákem pro neukojitelné hltače, této tématiky(vždy natolik přitažlivé).. Proto Wes Craven nedokázal odolat nabízené výzvě a se zanícenosti sobě vlastní se vypravil do niterné hloubky "zombiismu" a mistrnou formou vyprávění, nastolil nový rozměr fenoménu zvaného voodoo. Kde lze pokaždé najít tolik neprobádaného.. :-) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Wes mi ponúkol asi najlepších zombíkov, akých som doteraz videl vo filme - psycho pacientov s nepríčetným výrazom, ktorým niekto pomocou prášku ukradol dušu a oni sú teraz jeho majetkom. Super. Haiti a voodoo patria k sebe ako riť na šerbeľ a keď sa tam mladý antropológ vydá hľadať prášok (pre koho iného ako nejaký farmaceutický gigant), veci sa dajú do pohybu, miestni ho zrovna s otvorenou náručou nevítajú a hroby sa otvárajú častejšie ako u nás v bare šampanské. Vynikájúca atmosféra filmu je podporená exteriérmi na Haiti, kde žije 85% kresťanov a 110% voodoo. Klinec cez semenník na výstrahu bol silná káva :((( ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, podle skutečné události tenhle film rozhodně není, i když se nám to úvodní titulky snaží namluvit. Když ale tohle pominu, jedná se o celkem slušný horor, co má sice zdlouhavé části, jenže jinak je napínavý, prostředí Haiti zajímavé a neokoukané a hlavní hrdina sympatický. Dokonce i ty lekačky tady fungují celkem obstojně. Příběh je možná poněkud přehnaný, ale mě nepřišlo, přece jenom, už jsem viděl větší hororové šílenosti. Had a duha se mi ale překvapivě líbilo. Váhal jsem mezi silnými 3* a slabými 4*, ale nakonec dám slabé 4*. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nie najhorší film o zombíkoch.V niektorých scénach bola vytvorená nepríjemná atmosféra,že niečo desivé číha za každým rohom,za každými dverami.A tiež pocit,že každú chvíľu sa stane niečo zlé.Craven naplno využil haitský náboženský kult voodoo,to sa musí nechať.Že vraj bol tento film robený podľa skutočnej udalosti,ale to treba brať s rezervou,aj keď samotný film môže vychádzať z reality,pretože kult voodoo je na Haiti nielen kultom ale aj náboženstvom.A tie cintoríny boli dosť strašidelné a tajomné.Takže celkom slušný film o voodoo a zombíkoch. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Billa Pullmana mám rád, ale jeho přítomnost a výkon je asi tak to jediné, co mě na tomto snímku výrazněji zaujalo. A není to možná ani tak chyba režiséra, jako spíše samotného námětu, ze kterého se snad ani nic pořádného vytěžit nedá. Ale Craven rozhodně mohl mnohem více přitlačit na pilu co se týče atmosféry nebo lekaček a nesnažit se diváka vyděsit jen samými vidinami odehrávajícími se ve snu( asi síla zvyku). Příběh směřuje k závěru bez výraznějších emocí a na konci ve mně zbyl spíše pocit prázdnoty než uspokojení, proto musím z 2,5* zaokrouhlit dolů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Skladba "Voodoo" od americkej skupiny Godsmack je inšpirovaná práve týmto filmom. (Sunwheel)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina běží po tripu od svého mrtvého kamaráda ve vrtulníku, spatří leoparda. Zvíře bylo ale točeno za mřížemi a ty poté neodborně retušovány, což je ve scéně patrné. (Grid)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Wada Davise. (Hans.)

Reklama

Reklama