Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Robina Williamsa si pamatam hlavne z komedie Mrs. Doubtfire a potom z filmu Good Will Hunting s mojim oblubenym hercom Mattom Damonom. A v tomto filme podal Williams opat excelentny vykon, ktory je hodne znepokojivy uz len preto, ze priesah do sveta reality je az desivo realny. A Reziser Mark Romanek odviedol proste skvelu pracu : 89 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rodinné fotografie zobrazují usměvavé obličeje. Narození, svatby, dovolené. Lidé fotí šťastné momenty ve svých životech. Nikdo nefotí to co chce zapomenout. Seymour Parrish je hodný strejda z fotolabu. Trošku nesympatický, ale každému je jasný, že až mu hrábne..... . R.Williams tyhle uchyláky umí. Nádherný barvy všeho, zajímavé architektonické prostředí. Celkem solidní psychoanalýza smutného člověka. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný thriller o tom, že ani ten obyčejný chlápek z minilabu nemusí být tím, čím se zdá být... Vlastně ani tenhle film není tím, čím ho chcete mít... ;-) . . . R.W. je jako vždy vynikající, celý film má i díky skvělému scénáři velmi (naštěstí velmi ku prospěchu věci) uměřené, až trýznivě pomalé tempo, že ke konci už prostě moc a moc chcete, aby se konečně (TO) NĚCO (?) stalo... Takže pozor na osamělé ušlápnuté chlápky, co to s vámi myslí dobře. I když to nakonec shodou okolností projednou myslí doopravdy dobře... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedlo se. Nedá se říct, že by Robin Williams neměl na roli psychicky vyšinutého muže, ale když film k smrti nudí, táhne se jak žvýkačka a nenabídne jedinou zajímavou nebo děsivou scénu, tak si o vysokém hodnocení z mé strany může nechat jenom zdát. Film s označením thriller si představuji opravdu jinak. Mé hodnocení: 20% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý film mě velmi mile překvapil. Z pohnutek hlavního hrdiny běhá mráz po zádech (k Williamsovu výkonu nemám jedinou výtku, své psychopatické role se zhostil na jedničku s hvězdičkou), příběh je opravdu dost originální a dobrý dojem vlastně překazila až závěrečná "bizarní konfrontace", ve které mohl režisér přitlačit na pilu mnohem víc. I přesto si Romanek za svůj debut zaslouží velikou pochvalu a určitě budu jeho tvorbu dále sledovat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Hlavní hrdina Seymour Parrish (Robin Williams) má příjmení s podobnou výslovností jako perish – záhuba, zkáza. Může souviset s jeho vlastním bezútěšným osudem případně s „rozsudkem“, který vykoná na panu Yorkinovi. (8smdesat)
  • Ve sci-fi v TV, které Sy (Robin Williams) večer sleduje, postava pronáší výzvu jiné planetě, aby její obyvatelé žili v míru a přestali válčit, jinak přijdou do záhuby. Jedna z blahopřejných fotografií Yorkinsových na Syově stolku také nese výzvu „Žijte v míru“. (8smdesat)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama