Reklama

Reklama

Ramayana - legenda o princi Ramovi

  • USA The Prince of Light
USA / Indie / Japonsko, 2000, 97 min

Obsahy(1)

Před tisíci lety se v dalekém království zjevila legenda - princ Ram, jež byl zrozen pro královský trůn. Zákeřný král Ravan však unesl jeho milovanou bytost, princeznu Situ a celá země byla vystavena útlaku jeho nadvlády. Ram se vydal hledat svou ztracenou lásku spolu s opičákem Hanumanem, který byl pro něj velkou oporou. V rozhodujícím souboji, kdy se Ram setkal tváří v tvář se samotným Ravanem, mu Hanuman propůjčil svou kouzelnou sílu. A tak i zde, ve vzdálené Indii, v prastaré zemi Lanka, nakonec spravedlnost, odvaha a dobrota lidského srdce zvítězila nad temnými silami a nenávistí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

V letech dávno minulých jsem měl tento film docela rád. Dokonce mě to vedlo k přečtení i předlohy. Ta sice končí trošku jinak, ale to mi vůbec nevadí. Ramayana se pišní poutavým příběhem a několika sympatickými hrdiny v jejichž čele u mě na plné čáře vítězil Hanuman. Hudba i celková podoba filmu se mi moc líbila. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Japonská animace stroze, ale dostatečně názorně rozhýbává bohulibou, "nedětskou" (přesto pro děti), jednoduchou pohádkovou legendu o veliké lásce a ještě větší bitvě mnohačetných opičích a démonických armád. V exotickém dobrodružství mi vadil americko-indický "popík" (písničkové montáže) podtrhující zkratkovitost, jinak ušlo. [Prvně ještě o hvězdičku víc.] ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Nedávno som ocovi kúpil DVD tohto filmu, nakoľko pre celú našu rodinu je to symbol pohody, krásy a nežnosti. Pamätám si túto rozprávku z čias môjho mladého veku a po opätovnom videní vyplávali na povrch opäť spomienky, kedy som bol menší, kedy som nemal žiadne starosti, celé dni som sa hrával a tento príbeh o princovi Ramovi som poznal naspamäť. Najlepšie vyhodených 8€ v mojom živote! (no ak by ste niekto mali DVD s originálnym starým dabingom, kľudne ma kontaktujte ;)) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ramayanu som chcel vždy vidieť, odkedy som videl na ňu ako dieťa upútavku. Po vzhliadnutí musím uznať, že je to až neuveriteľný a jedinečný príbeh, kde sa dá nájsť skoro všetko možné z našich životov a histórie. Má zaujímavú animáciu, megalomanské scény na rozprávku a predovšetkým to je jedno veľké dobrodružstvo. Ono v podstate je to skôr rozprávka pre mládež a dospelých, lebo je to dosť násilné, ale napriek všetkému to je veľký zážitok po všetkých stránkach. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama