Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No originál neznám a veškeré chutě na to, abych se na něj někdy podíval, jsem ztratil. Alespoň dočasně. Diabolique je tupý thriller s debilně podanou zápletkou. Ano, jsou tu Sharon před botoxem s královnou Margot a občas vykoukne i Kathy Bates, ale na ty všechny se můžu podívat na obrázku a nemarnit přes půldruhé hodiny. 30% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Námet to ma skvelý a vôbec sa nečudujem že to pôvodne chcel sfilmovat aj sám Hitch, ale práva mu nakoniec vyfúkli Francuzi. Chechik ma však od velkého Alfreda dost ďaleko a tak i napriek tomu že má k dispozícii silné herecké kombo Stone, Adjani a Palminteri (Kathy Bates mi prišla slabá v konkurencii ústrednej trojice). Diabolique dokáźe miestami budovat´ slušnú thrillerovu atmosféru hlavne vďaka Edelmanovej hudbe a noireovskej kamere, ale zmatočne to pôsobi hneď od začiatku... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Napravuji některé filmové resty z 90. let. Pro tři je v posteli vždycky málo místa. Jedna je jeho manželka, druhá jeho milenka. On vládne nekompromisní rukou chlapecké škole a oběma dámám leží hodně v žaludku. Střídavě je ponižuje, dojde jim proto trpělivost a utopí ho ve vaně. Po odklizení mrtvoly se zdá, že by mohly mít pokoj. Jenže tělo zmizelo. A někdo to ví. Už tady je patrné, že s věrohodnou charakteristikou postav to bude na štýru. Zpracování vztahu obou žen je totiž hodně podivné. Jedna, učitelka matematiky Sharon Stone, byla vzpurnou milenkou a vedle subtilní manželky Isabelle Adjani má v šéfování téhle (do)hry navrch. Původní francouzskou verzi jsem neviděl a upřímně o ni ani nestojím. Remake coby psychothriller vůbec neobstojí. Herecky místy otravné. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se dostane na televizní obrazovky jen v nočních hodinách všedních dnů, od kterého nic neočekáváte a také nic nedostanete. Vyčkávání, zda-li dámy s "kostlivcem ve skříni", v tomto případě téměř do slova, dostihne ruka zákona v podobě nevyzpytatelné policistky, rozhodně nedoprovází atmosféra, při níž by tuhla krev v žilách. Film od průměrného dojmu nezachrání slušné obsazení hlavních rolí ani pár zvratů, o kterých napovídá sám název filmu. Propracovanější alternativou na podobné téma je snímek Nebezpečné hry. Alternativa: Wild Things. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť neprávom podceňovaný remake Francuzského Les Diaboliques z roku 1955.Ústrednej dvojici Sharon Stone a mojej obľúbenej Isabelle Adjani som to bez problémov uveril a film na mňa zapôsobil podstatne viac,ako pôvodný snímok a to sa mi naozaj často nestáva... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Pittsburghu. (Terva)
  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)

Reklama

Reklama