Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální, ale šílení vědec dokázal prostřednictvím genetického experimentu po dvěstě let udržet naživu sebe i zrůdu, kterou stvořil. V současné Americe vyšetřuje policistka Carson O´Conner sérii hrůzných vražd. Pátrání ji dovede až k vědci a jeho stvůře. Během dlouhého experimentu však na obou proběhly takové změny, které zcela změnily jejich pohled na dobro a zlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

T2 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel veru moc toho talentu nepobral a tak len vykráda aspoň sa teda snaží, či už vizuálne, ponurou atmosférou či hudobne, film takých rozmerov ako je Sedem ale skutek utek a celkovo to pre tento novodobý Frankensteinovský film vyznie do prázdna, aj keď ako základný koncepčný príbehový nápad to nebolo vymyslené zlé, plus k tomu aj obsadenie celkom slušné ale jednoducho Nispel nemá takú zručnosť aby zvládol ukočírovať poriadne film tak aby to nevyznelo ako pásová planina bez iskry. /25%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me zklamalo, necekal jsem zadnej zazrak, ale tohle uz bylo moc. Jediny klady filmu jsou kamera, ktera je dost podobna te z Texas Chainsaw Massacre a vcelku originalni napad. Za to jsou ty 2*. Jednak nazev filmu by moh bejt jakejkoliv, protoze nez o Frankensteina, tak se spis jedna o "lidi" ve stylu X-Menu. Dej je ze zacatku docela napinavej, ale od momentu, kdy se ve vane objevi zada a je jasne, kdo je vrah, de to z filmem z kopce a dost nudi a hlavne to neni horor, ale spatna detektivka, snazici se napodobit Sedm. Navic je to cely takovy roztahany, Madsen je tady hodne spatnej, Perez nema potrebny charisma a samotna vyroba zrud je dost divna, jen vylezou s bilyho sajrajtu. Jedinej, kdo mi nevadil, je Adam Goldberg, kterej mel obcas slusny hlasky. A kdyz se nakonec zacal Madsen dabelsky smat, ze je tehotnej, tak to uz bylo moc i na me. Krom toho se film poradne rozjede zhruba minutu pred koncem a v ten okamzik taky skonci. Sice by me zajimal dalsi vyvoj boje proti Victorovi, ale riskovat pokracovani tohohle filmu nebudu, takze doufam, ze zadny nevznikne. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy po ktorých skončení váš hreje pri srdci že ste v ich spoločnosti strávili istú chvíľku ktorá sa fakt oplatila. Bohužiaľ tento k ním nepatrí. Keď sa objavili záverečné titulky, nechápavo som hľadel s otázkou na očiach: To malo byť všetko?. Od tvarcu Texaského masakra som čakal niečo ozaj lepšie. Je to len obyčajný TV film bez zvlášť pútavého deja, ako by to bol iba pilotný film k nejakému seriálu, zabalený v pôsobivom vyzuálnom spracovaní s výrazným zelenkavým filtom. Bohužiaľ aj dosť nízkorozpočtový s trapným scenárom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nispel je prostě packal, který musí hýbat žlučí každé/mu horrorové/mu fanouškovi/fanynce. Ono to asi v globálu nebude znamenat více než prd v leteckém hangáru, ale tohle je nejlepší jeho film, co jsem viděl (viděl jsem tři a to je více, než bych si byl přál). Možná mě to částečně zaujalo a „potěšilo“ proto, že konečně jen nerecykluje (nepovedený remake Texaského masakru motorovou pilou a zcela tragický Pátku 13), ale i když není zcela a jedinečně originální, alespoň trošičku originálně a z dobrého nápadu rozvíjí již odvyprávěný příběh. Pozitiva: Jednoznačně skvělá Ivana Milicevic (na tom málu prostoru co dostala strčila do kapsy všechny ostatní), dost mě bavila ústřední dvojice detektivů (je má osobní chyba, že jsem výborného Adama Goldberga neviděl ve více filmech?), docela povedené a originální navázání na původní předlohu. Negativa: Vadí mi ten název, je spíše odrazující (evokuje remake nebo další převyprávění stokrát omletého tématu)., myslím, že jiný název by byl vhodnější. Michael Madsen je suchý a zřejmě vy/zneužit jen pouze jako reklamní tahák. Předvádí svůj klasický (pod) průměr, nehraje roli, hraje sebe, respektive to, co hraje vždycky a nikdy nic jiného. Ale možná to je zrovna to, proč ho má spousta lidí ráda. Velice mě zklamal konec (respektive jeho absence), který na nic moc neodpoví a prostě tu najednou je. Takhle to všechno vypadá jen jako pilot k seriálu. Láká to na další pokračování, které ale neexistuje a celý ten závěr zpětně celému filmu spíše škodí a shazuje ho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Remakenátor TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVU PÍLOU Marcus Nispel, šéf výroby Martin Scorsese, hudobný motív Angelo Badalamenti, hrajú Parker Poseyová, Adam Goldberg a tehotný Michael Madsen, originálny nápad (Frankenstein celý ten čas žil medzi nami!) a taký veľký pocit prehajdákanej šance! Ale na TV film, vybavený dokonca ešte aj klasickými zatmievačkami, to nie je až také zlé. Nispel sa osvedčil ako kvalitný režisér „hnusných“ scén a Madsen by si fakticky už zaslúžil nejakú normálnu, najlepšie kladnú a určite hlavnú rolu. Ale vzhľadom na všetky tie mená... no proste priemer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská maskérka Beatrix Dollingerová získala za tento film cenu Emmy. (krasomama)

Reklama

Reklama