Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální, ale šílení vědec dokázal prostřednictvím genetického experimentu po dvěstě let udržet naživu sebe i zrůdu, kterou stvořil. V současné Americe vyšetřuje policistka Carson O´Conner sérii hrůzných vražd. Pátrání ji dovede až k vědci a jeho stvůře. Během dlouhého experimentu však na obou proběhly takové změny, které zcela změnily jejich pohled na dobro a zlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda, herecké výkony špatné, atmosféra připomínající sedm a samotný příběh ospalý a nenapínavý. Už od začátku se jasně pozná záporák(nejen podle hlasu..) což si myslím, že to tak určitě nechtěli. Už v polovině filmu jsem sledoval čas, abych věděl kdy se to blíži k únavnému konci. Nemohu dát nic jiného než slabou jednu hvězdičku... ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle Mary Shelly.. Zajímalo by mě, co má tenhle film společného s Frankensteinem. A taky by mě zajímalo, proč vzali jeden díl z Kriminálky a udělali z něj samostatný film. A oni to ještě spojují se Scorsesem.. A co ten konec? Snad kluci nechcete ještě dělat jeden díl, to by bylo nejstrašidelnější, co byste mohli udělat :D Jediný, kdo stojí za pozitivní zmínku je chlápek v kapuce tzv. První. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel je jako kvalitní fotograf, co si umí vše připravit a nasvítit, pak dostane do ruku kameru a vše se začne hýbat a postupně se mu rozpadá jeho skvělý dokonalý styl do prázdna. Frankenstein těží z poměrně originální myšlenky, kterou zabíjí vedle televizní produkce, nulová myšlenka a příliš pomalé tempo. Vincent Perez potěší víc než Michael Madsen, který je spíše do počtu a jako reklama na přebal dvd/vhs. Pochybuji, že někdy vznikne druhý díl, který by první více rozvinul, ale ani to nevadí, protože celková kvalita filmu je opravdu slaboučká. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

K plusům filmu patří výrazně temná atmosféra, místy dobrá hudba a hlavní záporák ztvárněný Thomasem Kretschmannem. Naopak Michael Madsen mě nijak neoslnil. Film se docela vleče, má místy docela nechutné scény a jak jsem zjistil končí ve chvíly, kdy by měl nabrat dech na velké finále. Prvnímu "monstru" by se mohla věnovat větší část filmu stejně jako temné historii. Alespoň se stvořitel nejmenuje Frankenstein, ale Helios. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Chudák Martin Scorsese nejspíš ani neví, jak se ocitl na obalu DVDček. Michael Madsen dokazuje, že si scénáře rozhodně nečte a ztrapňuje se, jak se dá. Hlavního záporáka poznáme ihned, jak se ve vaně objeví veliká záda a velice chraptivý hlas :) Film je asi padesátý v pořadí, který kopíruje atmosféru SEDM a je ke všemu divně neukončený. Snad pokračování ? Modlím se, aby ne. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Slovenská maskérka Beatrix Dollingerová získala za tento film cenu Emmy. (krasomama)

Reklama

Reklama