Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

Cigalone 

všechny recenze uživatele

Excelentný seriál pretkaný brilantným sarkazmom, dôvtipnými dialógmi, na ktoré častokrát tí menej chytrí nevedia reagovať, ukazujúci tupú americkú mládež 90tych rokov. Do extrému vytiahnuté archetypy postáv zobrazujúce tú-ktorú vrstvu študentov strednej školy (outsideri, gotici, futbalisti, emancipovaní černosi, roztlieskávačky, "klub štramand") a ich učiteľov (bláznivý učiteľ - De Martino, zakomplexovaný učiteľ - O'Neill, riaditeľka dychtiaca po peniazoch pre školu atp.) sú pastvou pre môj inteligenčný potenciál a rozhľadenosť. Samozrejme Daria, ako prototyp vševediaceho outsidera s najlepšou kamarátkou Jane (trocha viac socializovanou) sú úžasným príkladom ako možno s rozumom zvíťaziť nad primitívnymi pudmi ľudskej spoločnosti a mládeže stredných škôl, šikanou, ignoráciou, či snahou vyrovnať sa s nepriaznivým domácim prostredím (i keď Daria mala rodinu kompletnú). Chytrí čudáci to majú svojim spôsobom ťažké, ale to neznamená, že sa majú poddať. Daria je toho dôkazom (možno tak, ako aj chlapci z The Big Bang Theory). Žiaľ, časom sa môže zdať Daria nudná, pretože jej ostrovtip (alebo skôr ostrovtip scenáristu) sa zmierňoval a na niektorých divákov môže pôsobiť stereotypne, no situácie, v ktorých sa Daria ocitala boli vždy originálne a nakoniec, každý starne, tak aj Daria sa dostane na výšku (Is it fall yet? a Is it college yet?). Hlášok či celých dialógov by sa dalo napísať neúrekom, no to by presiahlo účel komentára. Za všetky však stojí debata De Martina (držiaceho moriaka-americké národné jedlo) a Kevina s Brittany pri predaji kariet v s01e04. Daria mi navyše pomohla nájsť samého seba a sebeuvědomení. Škoda len, že nie je viac častí s dabingom a lá 1. séria. Nič menej ako 5* si tento seriál z čias môjho nástupu na 2. stupeň ZŠ nezaslúži. (Áno, a pozerám ho doteraz a stále sa bavím.) ()

Reklama

Linki 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál nepozeráme pre celok ako taký, ale pre konkrétnu/e postavu/y. Ak tam nie je nikto s kým sa dokážeme stotožniť alebo nik, kto nás dokáže naštartovať, tak si nás seriál nezíska. Darju som pozerala zhruba v dobe, keď vychádzal, vekovo som bola cieľovka, možno o kúsok mladšia, ktovie, ale aj teraz si rada zaspomínam a popozerám to "neslávne" trio zo seriálu (pre mňa Darja, Jane a Trent), ktoré ma určite v mnohom ovplyvnilo, aj keď ja som už na tej ich zvrátenej ceste bola. :D ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Nekonformní Daria, která je vždy nad věcí, těžce nepochopená okolím tvořeného blbci a přitom má téměř vždy pravdu. Má skvělou "kamarádku" Jane, která má umělecké cítění a se kterou tvoří neprůstřelné duo. Tyhle holky mě baví, trefují se do spolužáku, do dospěláků, zkrátka do všeho. Škoda, že jsem nechodil s Dariou do školy, byla by sranda. Animace je prostinká, ale hlášky holek to plně vynahradí. Dario třeba ti pomůžeme splnit jeden sen, myslíte ten, ve kterém lidé na ulicích vzplanou? :-D Vždy se těším na učitele s cukajícím okem :-D ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Mezi seriály SuperMaxu byly občas i ty velmi kvalitní, Daria patřila právě mezi ně. Daria je sice na první pohled nudné děvče, ale její schopnost říct nějakou sarkastickou poznámku za každé situace mě nedokázalo od seriálu odtrhnout ani nyní, kdy jsem se k němu díky internetu vrátil. Nesmím samozřejmě zapomenout ani na velmi kvalitní český dabing... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama